Fűszerháborúra készül a Dűne: nemsokára korai hozzáférésbe lép a Dune: Spice Wars

A Shiro Games játékát a Funcom early accessben indítja útjára, így a fejlesztés során a rajongók korábban is elkezdhetik a fűszerháborút.

 

A Dune: Spice Wars a Steamen jön ki nemsokára early accessben. Ez a korai hozzáférésű verzió lényegében az alapvető élményt már magába foglalja. Lesz négy frakció, teljes lesz a politikai, a kémkedéses és háborús rendszer kidolgozottsága, és három győzelmi feltétellel készül a játék. A korai hozzáféréses időszak alatt sok frissítés jön, így tartalmilag és funkciók tekintetében is bővülni fog. Jönni fog egy új multiplayer mód, játszható frakciókból is több lesz mint a jelenlegi négy, a kampánymód is kiteljesül, de a finomhangolás és a kibalanszolás sem fog elmaradni.

Sebastien Vidal, a Shiro Games vezérigazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy rengeteg hatalmas Dűne-rajongó dolgozik a stúdiónál, így valóban izgatottan álltak neki az ezen az univerzumon történő munkához, és reméli, hogy ez a játékban is érzékelhető lesz. A forrásanyag iránti szenvedélyük, illetve a Northgard fejlesztésében megszerzett know-how miatt alig várja már, hogy a játékosok kezébe tehessék (persze képletesen, hiszen digitális megjelenésről van szó…) a Dune: Spice Warst.

A valós idejű stratégia és a 4X elemek keveréke Frank Herbert sci-fi mesterművén alapul, és Arrakis sivatagos bolygóján ereszti egymásnak a négy frakciót, hogy az univerzum legértékesebb erőforrását, a fűszert megszerezhessék. A negyedik játszható frakció a Fremen lesz. Ez a csapat jobban képes a sivatagon átkelni és életben maradni, kevésbé vonzza a hatalmas homokférgeket, illetve jobban képes a Sietch-ekkel, a semleges, natív letelepedők helyszíneivel szövetséget kötni. Emiatt a befolyásukat egyedi módon tudják a bolygón növelni.

A katonai erőnket, a többi frakcióba történő belopózást, a politikai befolyásunkat és az erőforrások termelését ki kell egyensúlyoznunk, így az Atreides, a Harkonnen, a Smugglers és a Fremen (mind a négyet angolul hagytuk) frakciók közül meglehet a nyertes, de ahhoz fel kell fedezni a sivatagot, és a terjeszkedés mellett nekünk kell hatalomban lennünk, ugyanis a fűszernek folynia kell.

A Dune: Spice Wars április 26-án lép be a Steamen early accessbe.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu