A Destiny a Sony cross-entertainment kezdeményezésének élére áll

A Sony komolyan gondolja, hogy nem csak a videojátékok területén szeretne erősíteni, így a nemrég felvásárolt Bungie IP-je valóban a szórakoztatóipar több műfajában is képviseltetheti magát.

 

Korábban írtunk már arról, hogy a Bungie felvásárlása valóban stratégiai lépés volt, ugyanis a Destiny-t birtokló stúdió segítségével cross-entertainment irányba mehet el a Sony. Ezt már alá is támasztja egy álláshirdetés a Bungie-nál egy senior produceri posztra… a Destiny lineáris médiájával kapcsolatban! Ezt a kifejezést például televíziós, könyves, filmes, képregényes, rádiós dolgokra alkalmazzák, ugyanis van egy elejük és van egy végük, és nincsen interaktivitás mint a videojátékok esetében…

És ezt bizony az álláshirdetés is megerősíti: új kategóriákba kívánnak terjeszkedni a Destiny IP-vel: TV, film, könyv, képregény, illetve audio formátumok lettek megemlítve. A senior producer feladata az lesz, hogy a külsőleg fejlesztett projektekre rábólintson, és a kreatív vezetőséggel, továbbá a külsős partnerekkel együttműködve biztosítania kell, hogy a lineáris médiaprojektek elérik a kitűzött mérföldköveket, költségvetésileg megmaradnak a keretek között, továbbá a Destiny-t a lehető legmagasabb minőségben képviselik.

Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetője azt nyilatkozta a Bungie felvásárlásakor, hogy segíthetnek nekik az IP-jüket úgy kezelni, hogy multidimenzionális legyen, ugyanis a Sony Pictures és a Sony Music segítségével a Bungie a platformokat használva naggyá emelheti az IP-t a nagy növekedésnek köszönhetően. Nos, ez az állásajánlat kb. alá is húzza mindezt, ugyanis Derick Tsai, a League of Legends animációs rövidfilmjeinek rendezőjét a Riot Gamestől átigazolták, és most már a Destiny Universe Transmedia fejlesztési vezetőjeként dolgozik a Bungie alatt.

Persze ne reméljük, hogy rögtön, heteken belül jön a bejelentés, hogy a Destiny-ből mondjuk egy új könyv és animációs sorozat készül. (Pl. a Mighty No. 9-nál is előre ittak a medve bőrére: a bejelentett animációs sorozat nem valósult meg, ahogy a Nintendo 3DS/PlayStation Vita port sem; a Rise of the Robotsnál pedig a satnya játékmenet ellenére annyira bíztak a sikerben, hogy Jim Murdoch tollából egy könyvet is kiadtak – ez magyar fordításban is megjelent, Robotok ébredése címmel.)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu