Lehet, hogy a Death Stranding fejlesztőit is bekebelezi a PlayStation?!

Ugyan Kojima korábban exkluzív szerződést kötött a Sonyval a Death Strandingra, de mindez eddig nem a PlayStation égisze alatt futott.

 

 

A PlayStation Studios webes portáljának nyitóképén szereplő 14 játék között eddig talán észrevétlenül maradt az egyik tag, a Death Stranding. A Kojima Productions nagy címe a multinacionális cég több saját fejlesztése mellett helyezkedik el, mint például a Returnal (Housemarque), God of War (SIE Santa Monica Studio), stb, tehát ez egy vásárlásra utaló jel lenne?

A Sony néhány éve különböző műveletekkel igyekszik terjeszkedni a videójáték-iparban, például a Bungie felvásárlásával, az Epic Gamesbe való nagyobb befektetéssel, vagy a PlayStation Studios megerősítésével, olyan cégek irányításának átvételével, amelyeknek van valamilyen közös múltjuk, mint amilyen a Hideo Kojima által vezetett csapat esete is lehet. Egyelőre azonban ez mind hálózati spekuláció.

A japán alkotó a Konamitól való hirtelen távozása után kizárólag a Sonyval kezdett el dolgozni, aminek eredménye a Death Stranding lett.

Mindezt azonban független stúdióként tette. Olyannyira, hogy PC-s megjelenése az 505 Games kiadóval érkezett, ellentétben más PlayStation exkluzív címekkel, mint a Days Gone, a Horizon: Zero Dawn, God of War vagy hamarosan az Uncharted: A Thieves Collection.

Most ez a február közepén készült kép ad táptalajt azoknak, akik szerint a Kojima Productions lehet a PlayStation következő vásárlása. Emlékezzünk, hogy Jim Ryan, a SIE elnöke nem zárta ki a további lépéseket ebbe az irányba, miután néhány hete bejelentették, hogy átveszi a Haven Studios-t Jade Raymondtól, aki jelenleg egy többjátékos játékot fejleszt PS5-re.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu