Talán már készül is a harmadik Horizon-játék?!

Még alig jelent meg a játék, de a Horizon Forbidden West játékigazgatója, Mathijs de Jonge egy folytatást ígér, amely az előző játék végén történt nagy leleplezésre épít majd.

 

 

A Horizon Forbidden West azon folytatások sorába tartozik, amelyek érdemben építenek az elődjükre, ebben az esetben a Horizon Zero Dawnra. Számos új gépet és fegyvertípust ad a játékhoz, miközben jelentősen kibővíti Aloy arzenálját, de a fejlődés minden téren tetten érhető.

A folytatás cselekménye néhány hónappal az eredeti játék eseményei után játszódik. A Zero Dawn a rejtélyek nagy részét felgöngyölítette, és a játék végére szinte minden felvetett kérdésre választ kaptunk. A fejlesztő Guerrilla Games a folytatásra utalt a poszt-kredit jelenetben, a Forbidden West pedig ezt használta fel története alapjául. Most úgy tűnik, hogy a Guerrilla Games fejlesztője a Forbidden West folytatásával kecsegtet.

A VG247-nek adott interjúban Mathijs de Jonge, a Forbidden West játékigazgatója beszélt a játék befejezéséről. Kijelenti, hogy a Horizon-sorozat a régi világ és a jelen rejtélyeinek felderítéséről szól. Azt is megemlíti, hogy a Guerrilla Games a gazdag, kiterjedt háttértörténetből meríthet, hogy új rejtélyeket és történetszálakat hozzon létre.

A Zero Dawnhoz hasonlóan a Forbidden West is cliffhangerrel zárul, és Mathijs megerősíti, hogy a csapat a befejező szekvenciát arra használja, hogy előkészítse a dolgokat a következő játékra.

A Horizon egy masszívan sikeres franchise, a Zero Dawn több mint 20 millió példányban kelt el PS4-en és PC-n. Így nem meglepő, hogy a Guerrilla Games folytatja a sorozat további játékainak kiadását. Arról azonban nincs információ, hogy a rajongók mikor számíthatnak a folytatásra. Érdemes megjegyezni, hogy a Zero Dawn később, 2017-ben kapott egy The Frozen Wilds nevű bővítményt, amely hasonlóan pozitív fogadtatásban részesült. Érdekes lesz tehát látni, hogy a Guerilla Games úgy dönt-e, hogy a Forbidden Westhez is kiad egy ilyen bővítményt, hogy áthidalja a fővonalbeli játékok közötti űrt.

Egy friss pletyka fényt derített a Guerrilla Games néhány fejlesztés alatt álló projektjére.

E kiszivárgás szerint a fejlesztő már három éve dolgozik egy többjátékos lövöldözős játékon, az egyik forrás szerint egy új SOCOM-játékról van szó. A szivárgás megemlíti, hogy a Horizon trilógia lesz, és a Sony a PlayStation egyik legfontosabb franchise-ának tekinti. Azt is állítja, hogy egy VR-spinoff is fejlesztés alatt áll, amelyről megerősítették, hogy a Horizon Call of the Mountain nevet kapja, emellett egy, a Monster Hunter-sorozathoz hasonló online játék is készül. Persze minden szivárogtatást kellő óvatossággal kell kezelni, de ezek a bejelentések hihetőnek tűnnek.

A Horizon Forbidden West már elérhető PS4-re és PS5-re.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu