Világrekordot állított fel a Pókember: Nincs hazaút legnagyobb rajongója!

MOZI HÍREK – A floridai Ramiro Alanis rekordot állította fel az „egy ember által legtöbbször megnézett mozis produkció” rekordját: 292-szer nézte végig a Pókember: Nincs hazautat!

 

 

Ramiro Alanis lehet a Pókember: Nincs hazaút legnagyobb rajongója. A Guinness World Records most jelentette be, hogy a floridai férfi hivatalosan is felállította az „egy ember által legtöbbször megnézett mozis produkció” új világrekordját. 2021. december 16., a film bemutatója és 2022. március 15. között Alanis elképesztően sokszor, 292 alkalommal nézte meg a Pókember: Nincs hazaút című filmet.

Ha szem előtt tartjuk, hogy ez egy meglehetősen hosszú film, akkor összesen 720 órát, vagyis 30 napot tesz ki ugyanazon film megnézése.

Ráadásul ez már a második alkalom, hogy Alanis felállította ezt a rekordot. Korábban, 2019-ben ugyanis 191-szer nézte meg a Bosszúállók: Végjátékot, felülmúlva ezzel az ausztrál Joanne Connor korábbi rekordját, aki 108-szor nézte meg a Bohemian Rhapsody-t, szintén 2019-ben. Tavaly a francia Arnaud Klein döntötte meg Alanis rekordját azzal, hogy 204-szer nézte meg a Kaamelott: Premier volet c. filmet. Pókica legújabb széles vásznas kalandjával Alanis eltökélte, hogy visszaszerzi a rekordját.

Alanis úgy érezte, hogy nagymamája, Juany tiszteletére, aki unokája „első számú támogatója” volt, kapott ihletet a rekord újbóli felállítására.

A nagymama 2019-ben hunyt el, mielőtt Alanis hivatalosan is megszerezte volna a Végjáték rekord címét. A világrekord újbóli felállítása azt jelentette, hogy három hónapon keresztül egymás után nézte meg a vetítéseket, amíg le nem állt a vetítés; az első hetekben akár naponta ötször is megnézte a filmet. Elmondása szerint a legnehezebb rész a késő esti megtekintések voltak, amelyek fejfájást okoztak, miután aznap annyiszor megnézték a filmet.

Ahhoz, hogy minden egyes vetítés beleszámíthasson az összesítésbe, a filmet az elejétől a végéig – egészen a stáblista lepergéséig – meg kell nézni. Emellett „minden más tevékenységtől függetlenül” kell elvégezni, ami azt jelenti, hogy Alanis nem tarthatott mosdószünetet, és még csak rá sem nézhetett a telefonjára. Alanisnak be kellett nyújtania minden egyes jegyszelvényt, valamint a mozi felügyelőitől származó nyilatkozatokat minden egyes megtekintésről, amelyek igazolják, hogy Alanis végignézte a filmet, szundikálás vagy szünet nélkül.

Alanis azt mondja, hogy az utolsó vetítéseken már szó szerint a filmmel együtt mondogatta a párbeszédeket, és becslések szerint körülbelül 3400 dollárt költött mozijegyekre. Megjegyezte, hogy miután közel 300-szor megnézte a filmet, a kedvenc része „Andrew Garfield és az ő megváltási íve.” A Marvel-rajongó egyúttal óva int mindenkit attól, aki másnak is megfordul a fejében, hogy az új rekordot megdöntse.

„Ha bárki újra megpróbálja megdönteni a rekordomat, szeretném, ha kétszer is meggondolná, mielőtt belevágna” – mondta.

A Ramiro Alanis által elköltött több ezer dollár csak egy kis része volt annak a rengeteg pénznek, amit a Pókember: Nincs hazaút behúzott. A film messze a világjárvány korszak legjobban jövedelmező filmje volt, világszerte több mint 1,8 milliárd dollárt kaszált. A rajongók mindenhol izgatottan várták, hogy a Pókemberek három generációja összejöjjön egy izgalmas kalandra, egyesítve Tom Hollandot, Tobey Maguire-t és Andrew Garfieldet.

Forrás: Guinness World Records

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu