Miért éppen április elsején jelentették be a Return to Monkey Island-ot?

A Monkey Island alkotója, Ron Gilbert utálta az áprilisi bolondok napját, de az új játék miatt megváltozott a véleménye.

 

 

2022-ben már jó néhány komoly meglepetés ért minket: ezek közé tartozik a Return to Monkey Island váratlan bejelentése is. Megjelenési dátumot még mindig nem tudunk az eredeti alkotó, Ron Gilbert visszatéréséről, de abban már most biztosak vagyunk, hogy továbbra is nagy adag humorra számíthatunk. Hogy miért vagyunk ennyire biztosak benne? Mert a veterán alkotó már a bejelentésből is akkora tréfát csinált, ami sokáig emlékezetes marad.

„Úgy voltam vele, hogy ó, megveszem a jogokat, április 1-jén bejelentem, és nagyszerű lesz.” – Ron Gilbert

Gilbert a Return to Monkey Island bejelentéséről április 1-jén számolt be, ami az áprilisi tréfa napjaként ismert. Ahogy az várható volt, senki sem hitte el, így néhány nappal később meg kellett ismételnie a hírt, és mint láthattátok, pillanatok alatt felrobbant az internet. Az alkotó azonban köztudottan utálja az említett dátumot, így a közösség nem értette meg, hogy így akarta népszerűsíteni következő művét.

Ron Gilbert terveit a teaserrel kapcsolatban az Adventure Gamersnek adott interjúból tudtuk meg. Eszerint a szerző már évekkel ezelőtt elkezdett játszadozni az ötlettel, hogy április elsején jelentse be játékát: „Nem is tudom, mikor jutott először eszembe, hogy a Monkey Island-ot az áprilisi bolondok napján jelenthetném be. Talán akkoriban volt, amikor 2013-ban megírtam a >>Ha csinálnék egy másik Monkey Island-ot<< című posztot [egy poszt, amelyben tréfásan fontolgatta, hogy április 1-jén mutatja be a játékát], és arra gondoltam, tudod, ez egy furcsa fantázia. És arra gondoltam, hogy ó, ha megvenném a jogokat, április 1-jén jelenteném be, az nagyszerű lenne.”

 

 

 

 

„Lezártuk a [Return to Monkey Island] üzletét, és rájöttem, hogy a dátumok egybeeshetnek.” – Ron Gilbert

„Aztán megkötöttük a [Return to Monkey Island] üzletét, és rájöttem, hogy a dátumok egybeeshetnek. Ha végigcsináljuk, április elseje egybeeshet azzal, amikor be tudjuk jelenteni. Szóval így dőlt el a dolog” – fejezi be Gilbert. Tegyük hozzá Dave Grossman, az iparág legendás alakjának szavait, aki szintén részt vesz a játék elkészítésében.

„Az első telefonbeszélgetésünk a projektről azt tartalmazta, hogy április 1-jén tervezzük bejelenteni, és akkor azt gondoltam: >>Ez egy szörnyű ötlet. Ó nem, ezt nem tehetjük meg. Ez a legrosszabb ötlet.<< Aztán elmentem aludni, és másnap reggel azt gondoltam: >>Micsoda nagyszerű ötlet!<<„

Mindent egybevetve úgy tűnik, hogy a Return to Monkey Island továbbra is azt a humort hozza majd, amit az első részekből annyira szerettünk, bár még rengeteg kérdésre kell választ kapnunk. Egyrészt Gilbert már most elárulta, hogy a Monkey Island 3 milyen jelentőséggel bír a történetben, és már most részletezte, hogyan fogják tiszteletben tartani a kánont.

Forrás: Adventure Gamers

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu