Eredmény született a Halo zenei jogdíjának vitájában?

TECH HÍREK – Marty O’Donnell és Mike Salvatori 2020-ban beperelte a Microsoftot a Halo zenei jogdíjának ki nem fizetése miatt. Úgy tűnik, most sikerült egyezségre jutni.

 

Úgy tűnik, végre eredmény született a Microsoft és az O’Donnell/Salvatori, Inc. között a Halo játékok zenei jogdíja kapcsán. A vita tulajdonképpen 2001-ig nyúlik vissza, ugyanis akkor a két zeneszerző a Bungie-nak licenszelte a játékhoz írt zenét.

Nem sokkal később azonban a Microsoft felvásárolta a Halo-t mielőtt a játék elkészült volna, így az Xbox gyártó cég nem, licensz-szerződésként, hanem bérmunka keretében készülő termékként tekintett a Halo zenéjére, így magáénak ítélve a szerzőséget.

2020-ban a Halo betétzenéjének szerzői, O’Donnell és Salvatori úgy érezték szeretnék jogi útra vinni a régóta húzódó vitájukat a Microsofttal és követelni a ki nem fizetett jogdíj megtérítését a vállalattól. A szerzőpáros jogi csapata anno még azt is megvizsgálta, hogy a vita megakadályozhatja-e a Halo sorozat debütálását.

A pereskedésnek most azonban úgy tűnik vége lett, ugyanis kedden O’Donnel Twitteren közölte, hogy „A Microsoft és az O’Donnell/Salvatori, Inc. örül, hogy békés úton rendezték nézeteltéréseiket”. A kijelentés mellé pedig megosztotta egyik szerzeményét azzal a felkiáltással, hogy: „Úgy tűnik, végre újból megoszthatom ezeket a videókat!”

 

 

Tehát feltételezhető, hogy a békés megállapodás mindkét félnek előnyös volt, a több, mint 10 éve húzódó nézeteltérést pedig végre el lehet engedni.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu