Két új VR játékot is bejelentettek! [VIDEO]

Napról napra népszerűbb a VR: gyors egymásutánban két klasszikus filmes franchise feldolgozását mutatták be, amelyek miatt, úgy tűnik, érdemes lesz leporolni az Oculust…

 

 

Tegnap egy igazán érdekes, VR-fókuszú rendezvényre került sor: a Meta Quest Gaming Showcase idei prezentációjára, amelyet sok, a virtuális valóság-élményt középpontban helyező játékfejlesztő ragadott meg arra, hogy bemutassa legfrissebb munkáit. Íme két cím, amelyet mi már eléggé várunk, és könnyen lehet, hogy ti is érdekesnek találtok majd.

 

Bújj, bújj szellem

 

A Ghostbusterst nem lehet megunni – legalábbis a Meta Quest Gaming Show rendezői szerint, akik a műsor egyik nagy meglepetéseként prezentálták a Szellemirtók-játékot. De mit is várhatunk a Ghostbusters VR-től? Egy kooperatív akció-videójátékot, amely azt javasolja, hogy induljunk vadászni a San Francisco városában bajt okozó szellemekre.

Bár úgy tűnik, hogy az akció a kooperatív multiplayerről szól, az nDreams hangsúlyozza, hogy a Ghostbusters VR szólóban is élvezhető.

„Nyomozd le, támadd meg és ejtsd csapdába a szellemeket izgalmas összecsapásokban a filmek ikonikus eszközeivel!”

„Indulj el egyedül, vagy három barátból álló csapatként co-opban, egy kiterjedt és magával ragadó kampány” történetmódban.

A szellemirtók főszereplésével készülő videójátékot egy rövid trailerben mutatták be, amely ad némi támpontot a játékmenettel kapcsolatban, például a film által híressé tett különféle kütyük használatáról, de a főszereplők személyre szabhatóságát is bemutatja, hiszen a videóban szereplő szellemirtók mindegyike teljesen más esztétikát képvisel – többek között vicces kalapokat is használnak.

Érdekes módon alig néhány héttel ezelőtt Ghostbusters: Spirits Unleashed címmel egy másik, a Szellemirtók főszereplésével készült videójátékot mutattak be, amely szintén a multiplayer mellett kötelezte el magát, bár ebben az esetben két szemben álló féllel: négy játékos szellemirtóként, egy ötödik felhasználó pedig a kísértetek szerepében játszhat.

 

 

 

 

Vétkesek közt szent, aki zombit hentel

 

Ez az egyik legjobb virtuális valóság játék, és egyben az egyik legkínzóbb élmény, amit eddig a technológiával kapcsolatban szereztünk, így öröm volt felfedezni a The Walking Dead: Saints and Sinners – Chapter 2: Retributiont a különleges Meta Quest Gaming Show rendezvényen, amely az Oculus Quest más új, virtuális valóságra szánt projektjeinek leleplezésére szolgált.

A The Walking Dead képregényes univerzumán alapuló horror-kaland történetének „új fejezeteként” jellemzett Retribution az eredeti játékban hozott döntéseinket figyelembe véve új kihívásokat szegez nekünk egy akció-, horror- és túlélő-kalandban, amelyben a játék kulcsfontosságú pillanataiban kell majd döntéseket hoznunk, miközben az élőhalottak elől menekülünk az újjáteremtett hideg és könyörtelen New Orleansban.

A The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 ismét a „The Tourist” bőrébe bújtat majd, „walkerek végtelen hordáival körülvéve” és más túlélőkkel, akik nem fogják megkönnyíteni a dolgunkat…

Egészen pontosan az új VR-videójáték trailere a Robert Kirkman képregényeire oly jellemző feszültséggel teli pillanatokba enged bepillantást, amikor a zombik tömegesen közelednek felénk, anélkül, hogy elég lőszerünk lenne ahhoz, hogy minddel végezzünk.

Ismét közelharci fegyverekhez kell majd folyamodnunk, leginkább egy láncfűrészhez, ami az ígéretek szerint nagy szerepet kap a játékmenetben. A The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 – Retribution megjelenési dátumát még nem erősítették meg, de az már biztos, hogy 2022-ben jelenik meg, és mind a Quest, mind más virtuális valóság platformokon elérhető lesz.

Forrás: Oculus blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu