Két legendás szerepet is visszautasított Nicolas Cage!

MOZI HÍREK – Nicolas Cage-en kívül nem sok színész mondhatja el magáról, hogy olyan ikonikus filmek szerepeit utasította vissza, mint a Gyűrűk ura, vagy a Mátrix. A színész azonban még ilyen legendás szerepek fölé is a családját helyezte!

 

Nicolas Cage híres arról, hogy nem szokása szerepeket visszautasítani. Legutóbbi, a People-nek adott interjújában, amelyben a készülő The Unbearable Weight of Massive Talent-ről beszélt viszont elárulta, hogy igenis volt már példa arra, hogy visszautasított szerepeket. Méghozzá nem is akármilyeneket!

Elmondása szerint mind a Gyűrűk ura, mind a Mátrix kapcsán úgy érezte, nem engedhette meg magának a több évnyi távollétet családjától és főleg kisfiától, Weston Coppola Cage-től. Ugyanis a Gyűrűk ura és a Mátrix esetében is legalább három évet kellett volna Új-Zélandon, vagy Ausztráliában töltenie, amely nagyon messze lett volna szeretteitől.

Nicolas Cage megfogalmazta, hogy nem ért egyet azokkal a sztárokkal, akik magukat és a hírnév hajhászását minden más, akár a magánéletük elé helyezik, ugyanis ez ilyen vagy olyan téren, de mindenképp egyfajta kudarchoz vezet. Egy hasonló jelenséget parodizál a The Unbearable Weight of Massive Talent című filmjével, ahol Nick Cage-et (azaz saját magát) játssza, egy befutott színészt, akit a karrierjén kívül semmi sem igazán érdekel. Mindez azonban megváltozik, amikor családját elrabolja egy megszállott rajongója, Nick pedig rájön, a szerettei mégiscsak mindennél fontosabbak neki. A színész tehát nekiindul, hogy megmentse családját, egykori akcióhős szerepeit kell felhasználnia a fanatikus túszejtő (Pedro Pascal) ellen.

Nicolas Cage szerint a film Nick Cage-e a teljes ellentéte a prioritások terén, ugyanis ő maga igyekszik levonni a következtetést a magukat túl nagyra tartó színészek hibáiból és nem elkövetni azt a hybrist, amely esetleg a filmbeli Nick Cage-dzsé tehetné.

„Mindenekelőtt … Nic Cage-nek nincs olyan változata a valóságban, aki ne akarna időt tölteni a gyerekeivel. Nic Cage-nek nincs olyan változata, amelyik ne helyezte volna a családot a karrier elé. Visszautasítottam A Gyűrűk Ura és a Matrix című filmeket, mert nem akartam három évre Új-Zélandra vagy három évre Ausztráliába menni, mert otthon kellett lennem a fiammal, Westonnal, ez tény. Szóval óriási különbség van a Massive Talentben szereplő Nick Cage és a most itt ülő Nic Cage között.”

„Mindig azt mondom magamnak: ‘Nekem sosem volt karrierem, csak munkám. Ezzel azt akarom mondani, hogy néha – és nem említek neveket -, amikor az ember belekerül ebbe a karrier-központú önfelfogásba, az egy veszélyes lejtő lehet, és olyan dolgokhoz vezethet, amikor [egy adott színész] elkezd hinni a saját mítoszában, és túl komolyan veszi magát. Elbizakodottá válik, a díva lét átveszi fölötte az uralmat és ekkor történnek a hibák a magánéletben és a kamerák előtt is.”

A The Unbearable Weight of Massive Talent 2022. április 22-én (azaz holnap) debütál a mozikban.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu