Bobby Kotick ex-barátnője távoltartási végzést kapott a CEO ellen!

TECH HÍREK – Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick hírhedt a nőkkel való katasztrofális bánásmódjáról. A 2014-ben, egy ex-barátnője által igényelt távoltartási végzést is igyekezett éveken keresztül eltusolni a médiában, amelyhez Sheryl Sandberg is hozzájárult!

 

Bobby Kotick, az Activision Blizzard CEO-ja hosszú évekre visszanyúlóan jelenik meg – minden erőfeszítése ellenére – a hírekben a női alkalmazottakkal való rettenetes és szexista bánásmódja kapcsán. Ezek eltusolásában Sheryl Sandberg, a Facebook (Meta) COO-ja is aktívan részt vett még a Kotick-kal való kapcsolata idején. Olyannyira méghozzá, hogy annak idején, amikor Kotick egyik korábbi barátnője távoltartást kért a férfitól, mivel az zaklatta otthonában, Sandberg kétszer is megfenyegette a Daily Mailt. A The Wall Street Journal beszámolója alapján a COO és Kotick kijelentették a Daily Mailnek, hogy amennyiben publikálják a távoltartási végzéssel kapcsolatos híreket, a Facebook és a Daily Mail üzleti együttműködése bajba kerülhet.

A távoltartási végzés, illetve annak állítólagos visszavonása kapcsán is sok zavar keletkezett az Activision Blizzardnál. A jogi papírok hiányosak voltak, nem született egyértelmű konklúzió arról, hogy végül mi lett a végzés sorsa, illetve ezt az ügyet is befolyásolta-e Kotick. Az viszont biztos, hogy Sheryl Sandberg és a CEO többször is nyomás alá helyeztek egyes bulvárlapokat az ügy eltusolása érdekében, az Activision Blizzard igazgatótanácsa közleményében kiállt a CEO mellett és tagadta annak bármilyen botrányos viselkedését. „Továbbra is teljes bizalommal vagyunk Kotick úr vezetése és a vállalat irányítására való képessége iránt”.

Kotick-kal kapcsolatban évek óta megy a találgatás, hogy vajon mikor repül a vezérigazgatói székéből, ugyanis annak ellenére, hogy igyekszik a botrányairól szóló híreket eltusolni, mégis mindenki tisztában van a férfi nőkkel való botrányos bánásmódjával. Egy utaskísérőt azért rúgott ki saját gépéről, mert az szexuális zaklatásról panaszkodott a pilóta részéről, valamint az Activision Blizzard egyik társigazgatója felmondott alatta, ugyanis Kotick nem volt hajlandó ugyanannyit fizetni neki, mint a másik (férfi) társigazgatónak.

Az Activision Blizzard ellen több feljelentés is érkezett; a kaliforniai Fair Employment and Housing Department of Fair Employment and Housing és az Equal Employment Opportunity Commission külön perekben perelte be nemi diszkrimináció miatt. Ezekhez az ügyekhez tartozik az is, amikor Kotick kiállt egy stúdióvezető mellett, miután a HR-esek kivizsgáltak egy szexuális zaklatási panaszt ellene, és azt javasolták, hogy bocsássák el. Volt olyan asszisztens is, akit azzal fenyegetett, hogy megöleti.

Kotick, hogy megvédje reputációját – ami még ezek után maradt – olyanokban is gondolkozik, hogy felvásárolná a PC Gamer és Kotaku kiadványokat, hogy nagyobb befolyást nyerjen a róla szóló hírek felett.

Forrás: gamesindustry.biz

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu