Breaking: a Sony felvásárolhatja a FromSoftware-t?!

Egy elemző szerint a Sony a FromSoftware felvásárlására készül. Ha ez az információ igaznak bizonyul, akkor egy újabb nagy névvel bővül a PlayStation Studios sora.

 

 

A Sony legújabb üzleti lépése nem lenne meglepetés: az év elején tudtuk meg, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot rekordösszegnek számító 68,7 milliárd dolláros áron. Bár az üzlet még nem zárult le, ez a lehetséges felvásárlás lángra lobbantotta a világot. A két óriáscég között háborút hirdettek, és versenyt indítottak, hogy kinek van nagyobb… izé, katalógusa.

Ha az amerikai multinacionális vállalat mérte is az első csapást, ellenfele nem habozott válaszolni: két héttel később 3,6 milliárd dollárért megvásárolta a Bungie stúdiót.

Valóban, a Microsoft és a Sony harcba szállt, még inkább fokozva a vágyukat, hogy minél több stúdiót felvásárolva exkluzív játékokkal áraszthassák el a piacot. Ezúttal egy elemző, egy tanácsadó cég vezérigazgatója szerint a japán cégnek határozott szándéka lenne megvásárolni a FromSoftware fejlesztőstúdiót, amely jelenleg a zenitjén van, köszönhetően legújabb játékának, az Elden Ringnek, amely még több héttel a megjelenése után is uralja az eladási listákat.

Sőt, ha a Sony esetleges felvásárlásáról szóló pletyka inkább csak egy rossz áprilisi tréfa volt, be kell látnunk, hogy néhányan biztosan elhiszik. Ennek bizonyítéka az elemző, Dr. Serkan Toto, a tokiói székhelyű Kantan Games játékipari tanácsadó cég vezérigazgatója által közzétett jelentés.

Dr. Serkan azt állítja, hogy a FromSoftware tökéletes fúziós és felvásárlási jelölt lenne a Sony számára.

A továbbiakban a saját elemzésében bepillantást enged a vállalat történetébe, amely 1986-tól kezdődött, amikor B2B szoftverfejlesztőként indult, egészen addig az őrült bejelentésig.

Ha ez az információ beigazolódik, akkor a Sony nyilvánvalóan nagyot dobna az iparágon, hiszen egy olyan nagy nevet köszönthetne a soraiban, ami nagyon is jól jönne PlayStation Studios számára. Egyelőre azonban Dr. Serkan állítása inkább csak egy fantázia, megerősítésre váró pletyka, amiből még bármi lehet…

Forrás: Vandal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu