A Moon Knight színtiszta horrort csempész az MCU-ba!

MOZI HÍREK – Eddig arról volt szó, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában hoz horrorelemeket az MCU-ba, de a Moon Knight megelőzte.

 

 

Vigyázat: ha még nem láttad a Moon Knight 4. epizódját, akkor ez a cikk spoilereket tartalmaz!

A Doctor Strange az őrület multiverzumában már régóta tartogatta az ígéretet, hogy először hozza el a horrort az MCU-ba, de a film számos Covid-késedelmének köszönhetően most a Moon Knight-nak sikerült beelőznie Strange doki őrült kalandját. A Disney+ nagyra értékelt sorozatának legutóbbi epizódjában a Marvel legújabb tagja néhány igencsak ijesztő ellenféllel került szembe, így a Doctor Strange érkezése előtt igyekszik garantálni a Marvel-rajongók rémálmait.

Habár mindannyian sejtettük, hogy valami kicsit sötétebbre készülhetünk, amikor Sam Raimi átveszi az új Doctor Strange-kaland irányítását, a Moon Knight ellenben eddig eléggé szokványos volt, alkalmi lények megjelenésével és néhány látványos és brutális akciójelenettel.

A 4. epizódban Marc Spector/Steven Grant egy egyiptomi sírba ment Laylával, ahol Ammit istennő egy igencsak gonosz élőhalott őrzőjével találkoztak.

Ahogy a lény testrészeket tépett ki egy szerencsétlen pribékből, Layla és Steven felfedezése aztán az egyik legnagyobb jump scare-hez vezetett, ami eddig az MCU-ban szerepelt. Ahogy Layla megpróbál elmenekülni a lény elől, a szörnyeteg előugrik a sötétségből, hogy elragadja őt, nem is egyszer, hanem kétszer, egy olyan jelenetben, amely bizonyítja, hogy a Marvel szívesen felfedez valami kicsit borzalmasabbat is a jövőben.

A jelenet szinte minden elképzelhető klasszikus horrortoposz előtt tiszteleg, a sikolyoktól kezdve az ugrásszerű ijesztgetésen át, a rettentő szörnyetegig és rengeteg futásig és bujkálásig, miközben a lény valahol a sötétben leselkedik hőseinkre.

Mivel Sam Raimi az ilyesmi mestere, a Moon Knight jelenet csak arra szolgált, hogy felcsigázza az étvágyat arra, ami a néhány hét múlva érkező Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben várható.

Ha a Marvel Studiosról van szó, régóta kérdéses, hogy láthatunk-e R-besorolású tartalmakat az MCU-ban. Bár a Deadpool bemutatására ígéretet kaptak erre, és most technikailag is bekerült, köszönhetően a Defenders-saga érkezésének a Disney+-on, a Marvel fő műfaja továbbra is igyekszik megtartani a rajongók által elvárt, széleskörűen családbarát PG-13-as besorolást.

Mivel a Doctor Strange az őrület multiverzumában horrorelemeket ígér, és az Evil Dead rendezője, Sam Raimi állt a film élére, voltak, akik arra gondoltak, hogy a film végül magasabb besorolást kap a cenzoroktól. A véres képek, a zombik és az ugrásszerű ijesztgetések ellenére azonban a filmet sikerült a PG-13-as besorolás jobb oldalán tartani, de úgy tűnik, a határokat a lehető legmesszebbre tolták. Május 5-én mindenesetre kiderül, hogy mennyire lesz sötét az új Doctor Strange kaland.

Forrás: Es.postsus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu