Sherlock Holmes: Chapter One: egy régebbi konzolra jön, egy másikra nem!

…és valószínűleg egy további platform esetében is jobb, ha lemondunk arról, hogy a Frogwares játéka azon is elérhető legyen.

 

A Sherlock Holmes: Chapter One már november 16-án kijött PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-n Steamen, GOG-on és az Epic Games Store-on. Akkor több időt kértek a PlayStation 4-re és Xbox One-ra tervezett portokra. Nos, a kettőből végül csak egy maradt, és az napokon belül meg is fog jelenni. Egy másik konzol viszont búcsút inthet a fiatal nyomozó kalandjainak!

A legkorrektebb, ha lefordítva leközöljük a Frogwares emailes közleményét: „Üdvözlünk mindenkit, különösen a Sherlock Holmes: Chapter One rajongókat, akik PlayStation 4-re és Xbox One-ra várják. Ahogy néhányan jeleztétek a közösségi oldalainkon, meglehetősen csendben vagyunk a Sherlock Holmes: Chapter One PlayStation 4-es és Xbox One-os verziójával kapcsolatban. A jó hír az, hogy 2022. április 28-án fogjuk kiadni PlayStation 4-re. A rossz hír az, hogy sajnos nehéz döntést kellett hoznunk a játék Xbox One verziójával kapcsolatban. Rajtunk kívülálló körülmények miatt a Sherlock Holmes: Chapter One Xbox One verzióját határozatlan időre elhalasztottuk. Hadd magyarázzuk el, hogy miért.

Tavaly szeptembertől egészen 2022 februárjáig keményen dolgoztunk játékunk PC-re, valamint a régi és a jelenlegi generációs konzolokra való optimalizálásán. Ez idő alatt rájöttünk, hogy a munka terjedelme nagyobb volt mint amire számítottunk. Ezért tavaly úgy döntöttünk, hogy először a PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S verziókat adjuk ki, és a régi generációs verziók optimalizálásán dolgozunk. A Sherlock Holmes: Chapter One októberi kurrens generációs hitelesítése után tovább dolgoztunk a PlayStation 4 és Xbox One verziók optimalizálásán. Igyekeztünk a lehető legtöbbet kipréselni a régi generációs verzióból. Rengeteg láthatatlan munkát végeztünk, de olyan látható dolgokat is mint a PlayStation 4 és Xbox One verziókon a város térképének módosítása, hogy a játék gördülékenyebben fusson (pl. bizonyos sikátorokat, rövidítéseket kivágtunk). Ahogy egyre közelebb jutottunk ezeknek a verzióknak a véglegesítéséhez, bekövetkezett a háború.

Azt mondani, hogy a háború hatással volt ránk, valószínűleg az évtized alulértékelése. Ha a személyes és mentális helyzetünket ebből kihagyjuk, a háború a fejlesztés szempontjából erősen hatott ránk. A jelenlegi helyzetünkből kiindulva, a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal és munkaerővel a Sherlock Holmes: Chapter One PlayStation 4-es verzióját április 28-án kiadhatjuk, de Xbox One-os verziót el kell halasztanunk. Finoman fogalmazva nem örülünk ennek. Szeretnénk, ha a játékainkat a lehető legtöbb platformon láthatnánk. Látjuk, hogy sokan várnak az Xbox One verzióra. Csalódottak vagyunk azért is, mert időt és pénzt fektettünk valamibe, amely határozatlan időre fel lesz függesztve. Ez egyben pénzkiesés is a potenciális jövőbeli bevételekből, ami fontos egy hozzánk hasonló független stúdió számára.

Ha előrendelted a játék Xbox One verzióját, akkor most mi lesz? Az Xbox tájékoztatott, hogy lemondhatod a rendelésed, és teljes visszatérítést kaphatsz. Tudjuk, hogy nem ezt az eredményt szeretted volna, de reméljük, hogy legalább ez némi fényt derített a történtekre. Még egyszer köszönjük mindenkinek a türelmét, és köszönjük mindenkinek a kedves szavakat és a támogatást. Az a tény, hogy sokan még azt is felajánlották, hogy az otthonukban lakhatunk, több mint „hűha”. És mint mindig, bármilyen észrevétel vagy kérdés lenne, írjátok meg. Igyekszünk olyan gyorsan és olyan sok kérdésre válaszolni, amennyire csak tudunk – az élet mostanában kicsit furcsa,” írta a Frogwares.

Az ukrán stúdió nem állt meg ennyinél: annyira korrekt mentalitást láthatunk tőlük, hogy még a PlayStation 4-es verzióból mellékeltek egy képcsomagot! Ezt komolyan nem kellett volna, de legalább becsületesek. Szóval a PlayStation 4-es Sherlock Holmes: Chapter One április 28-án jön, az Xbox One verziónak pedig nagy eséllyel game over. A Nintendo Switch pedig szintén elfelejthető, ami azért is szomorú, mert a korábbi Sherlock-játékok, továbbá a The Sinking City is egész korrekt Switch-átiratot kapott…

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu