Oroszország blokkolta a S.T.A.L.K.E.R. 2 weboldalát!

A hivatalos indoklás a szokásos: az ukránok mellett áll ki a játékot fejlesztő (és szintén ukrán) stúdió, a GSC Game World.

 

A lengyel XGP fedezte fel, hogy miről írt a RIA Novosti orosz hírügynökség: az Orosz Föderáció főügyészsége betiltotta a S.T.A.L.K.E.R. 2 hivatalos weboldalát, ahol a stúdió arra kéri a látogatókat, hogy támogassák Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben (háborúról van szó, miközben az orosz hivatalos álláspont „különleges katonai hadműveletnek” tekinti ezt…). Van a site-on ugyanis egy banner, amiben a GSC Game World (ami az orosz jelenlétét márciusban leállította) az ukránok támogatását hozza fel.

Március elején ezt írtuk a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének felfüggesztéséről: „a stúdió azt írta, hogy most nem foglalkoznak a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel. A múlt héten a mozgásdigitalizációs, mocap stúdióval kapcsolatos videójukat szerkesztették, és meg akarták mutatni, hogy a jeleneteket hogyan hozzák létre. Időt szánnak a videók megtekintésére, a forgatókönyvek megírására, illetve a színészekkel elbeszélgetnek. Csakhogy a múlt hét sokkal régebbnek hat nekik, mint amennyi idő valójában eltelt, és nem is csoda, hiszen egy invázió belassítja az időérzéket…

Február 24-én Oroszország háborút hirdetett Ukrajna ellen, így a GSC anyaföldjére rakétákat, tankokat és katonákat küldött, és ezért az országnak a létezéséért kell küzdenie, mert ez lehet a szabadságuk ára. Ez a videó a válaszuk a „hogyan vagytok, srácok?” kérdésre. Most az alkalmazottaknak és a családjaiknak segítenek a túlélésben, így a játékfejlesztést pihentetik, de majd folytatják a győzelem után. (És mivel sok ukrán valóban bízik a győzelemben, nem csoda, hogy a GSC is optimista). A játék amúgy december 8-án jön Xbox Seriesre és PC-re, de ki tudja… ebből még lehet 2023-as halasztás.”

Eközben arról is írtunk, hogy az ukrán stúdió most azon van, hogy átköltözzön egy békésebb, ám szintén szláv nyelvű országba: Kijevből (amit Kijivnek kéne hívni, nem?) Prágába, azaz a cseh fővárosba tervezik a relokációt. Ott azért nem kapnak hirtelen rakétát a nyakukba.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu