Durván csúszna a következő Assassin’s Creed, a Far Cry és a Ghost Recon megjelenése?

Az új Assassin’s Creed, Far Cry és Ghost Recon játékok a Kotaku forrásai szerint messzebbre kerülnek, mint azt a Ubisoft tervezte. A Bloomberg nemrég arról számolt be, hogy a Ubisoft egy esetleges felvásárlásra készül, több tőkeerős cég is érdeklődést mutat a fejlesztő iránt. Ezt a hírt saját jelentésével kiegészítve a Kotaku több vezető Ubisoft-fejlesztővel is beszélt, akik elárulták, hogy évek óta tartó belső harcok vezettek az esetleges eladáshoz.

 

Még februárban a Bloomberg úgy értesült, hogy a Ubisoft azt tervezi, hogy egy teljes értékű fővonalas rész helyett egy önálló játékká alakítja át a Basimot bemutató Assassin‘s Creed Valhalla-kiegészítőt. A cégnek állítólag a közeljövőben nem érkezik új nagy kiadványa, és szükségük volt egy beugró játékra. Most a Kotaku arról számol be, hogy a Far Cry és a Ghost Recon is ugyanezt a sorsot szenvedi el, mivel a következő részük nem jelenik meg olyan hamar, ahogyan azt a Ubisoft szerette volna. Mindennek tetejébe a Beyond Good and Evil 2 már-már halottnak számít, és a pletykák szerint az eddig fejlesztésére már rég elköltötték a rászánt pénzt.

A Ubisoft bajai azonban nem érnek véget a fent említett fejlesztési gondokkal. A hírek szerint a Guillemot családból nem maradtak rokonok, akik átvehetnék az üzletet, miután Yves Guillemot vezérigazgató fia, Charlie tavaly távozott. Ez megmagyarázza, hogy Yves, aki híresen visszaverte a Vivendi ellenséges felvásárlási kísérletét, most miért vonzza a vevőket. Ráadásul a Ubisoftot nepotizmus, munkahelyi visszaélések és szexuális zaklatás vádjai is megrázzák, ami a tehetségek tömeges elvándorlásához vezetett. Ahogy a Kotaku rámutatott, a Ubisoft részvényei 110 dolláron álltak 2018 júliusában. Most darabonként 41 dollárért árulják őket. Bárki is fogja felvásárolni a Ubisoftot, elég nagy árengedményt fog kapni.

Érdekes módon a Kotaku által megszólaltatott Ubisoft-alkalmazottak azt állítják, hogy a cég már évek óta készül az eladásra. Állítólag az elmúlt években több tanácsadó céggel is dolgozott az üzletág auditálásán, ami az alkalmazottak szerint azért történt, hogy előkészítsék a könyvelést az eladásra. Itt még sok mindent ki kell bontani, de úgy tűnik, hogy a Ubisoft felvásárlása csak idő kérdése.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu