Sonic Origins: a játékok régi verzióitól megszabadul a SEGA

A japán kiadó azt szeretné, ha mindenki inkább a felújított verziókat játszaná, ami nem éppen korrekt tőlük.

 

A SEGA egy sajtóközleményben közölte, hogy május 20-án felfüggeszti a régebbi játékok értékelését, így Sonic the Hedgehog, a Sonic the Hedgehog 2, a Sonic 3 & Knuckles, illetve a Sonic CD önálló digitális vásárlására nem nagyon lesz módunk. Kivételek azért adódnak: az első két Sonic játék a Nintendo Switch-en elérhető marad a SEGA AGES révén, míg a Nintendo Switch Online + Expansion Pack keretein belül a Sonic the Hedgehog 2 ott marad a hybrid N platformon.

Kezdjük ott, hogy a négy játék egyenként öt dollár, euróból számítva kb. 1900 forint. Tehát a négyet együtt maximum nyolcezer forintért be lehet szerezni, ami azért kicsit húzós ár a közel három évtizedes kvartettért, de mindegy. A Sonic Origins ennél viszont drágább lesz: 40 dollár, euróból számítva több mint 15 ezer forint. Tehát majdnem kétszer annyi lesz, mint az eredeti változatok, amik közül az első három részt egy kisebb kereséssel akár az internetes böngészőnkből is futtathatjuk, ráadásul ingyen.

Jó, mondták, hogy remasterelést kap mind a négy játék, így modernebb lesz a Sonic Origins tartalma (ahol azért nem véletlenül kapott a SEGA kritikát, hogy DLC-k mögé teszi a nehéz küldetéseket meg a háttereket, zenéket…), de azért PC-n még inkább egyszerűbb hozzáférni az eredeti játékokhoz (amikből rajongói felújítások is történtek), és így a japán kiadó munkásságát talán már így is felülmúlták. A Denuvo DRM másolásvédelem (ami régebbi gépeken még teljesítményromboló hatású is, főleg a játék elindításakor érzékelhető: a Sonic Mania esetében akár 40 másodpercet is igénybe vett, mire „hazatelefonált”) is érthetetlen.

A Sonic Origins június 23-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re, úgyhogy egy hónappal a rajt előtt el is veszik a régi játékok megvásárlásának lehetőségét. Az tényleg fair.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu