Nem lehet halmozni a PlayStation Plus és PlayStation Now-előfizetéseket?

A Sony állítólag megakadályozta, hogy a régi PlayStation Plus modellre előfizető játékosok felhalmozzák a szolgáltatáshoz való jogosultságukat.

 

A ResetEra fórumon bukkant fel az, hogy egyre több PlayStation 5-ös és PlayStation 4-es képtelen volt az utóbbi napokban meghosszabbítani az előfizetését, és több érintett felhasználó is azt a tájékoztatást kapta a Sony ügyfélszolgálatától, hogy a cég ideiglenesen megakadályozta az előfizetés felhalmozását (angolul ez a kifejezés a stacking szóval egyszerűen jellemezhető).

„A PlayStation Plus előfizetés közelgő változásai miatt a stacking jelenleg nem érhető el, mivel eltávolítottuk a lehetőséget. Megértjük, hogy ez mennyire fontos számodra, és amint elérhetővé válik az új PlayStation Plus-tagság, válaszokat fogunk adni arra vonatkozóan, hogyan fog ez működni. Megértem, hogy ez mennyire frusztráló lehet. Csak azt tudom tanácsolni, hogy várd meg, amíg a jelenlegi előfizetésed lejár, és csak utána használd fel a kódodat. A hosszabbítás/halmozás már nem érhető el,” írta a Sony a ResetErára posztoló felhasználónak.

Valahol érthető, hogy miért tett így a Sony, ugyanis április folyamán több felhasználó is évekre előre PlayStation Now-előfizetést vásárolt, hogy ezzel spóroljon a PlayStation Plus Premium árán. A Sony egy kérdezz-felelekben megemlítette, hogy aki a PS Now mellett a PS Plusra is előfizetett, át lesz automatikusan helyezve a PlayStation Plus Premium kategóriájába, és azt veszik itt figyelembe, hogy melyik előfizetés jár le később.

Ide lehet még venni egy emailt, amit a PlayStation ügyfélszolgálata küldött ki a Push Square egyik olvasójának: „Ellenőriztem a kártyát és a fiókodat, és arra a következtetésre jutottam, hogy jelenleg a PlayStation Plus/PlayStation Now előfizetéseknél egy átmenetileg kikapcsolt funkció van érvényben, amely nem teszi lehetővé egyik tagság halmozását sem a már aktív tagságokra. Ez csak ideiglenes, és amint több információval rendelkezünk [erről], tájékoztatni fogjuk a játékosainkat.”

Úgyhogy nem lehet trükközni. Aki több játékot akar (akár PS1, PS2, PSP címeket), bizony mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A Sony azért mégsem olyan gazdag, mint a Microsoft.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu