Activision Blizzard-ügy: a részvényesek jóváhagyták a felvásárlást, de még nincs minden sínen

Az Activision Blizzard részvényesei jóváhagyták a Microsoftnak történő eladást, de a felülvizsgálat még várat magára, a Wall Street elemzői pedig Biden elnök szigorú trösztellenes politikája miatt szkeptikusak az üzletet illetően.

 

 

Három hónap telt el azóta, hogy bejelentették, a Microsoft megvásárolja az Activision Blizzardot. Azóta megismerhettük az üzlet minden csínját-bínját, azt, hogyan jött létre, és milyen jövőbeli következményekkel járhat a piac egyik legjövedelmezőbb sagájára, a Call of Duty-ra nézve; de még mindig vannak, akik kételkednek abban, hogy a 69 milliárd dolláros üzlet valaha is megvalósul – írja a Bloomberg.

Az Activision Blizzard részvényei még mindig 25 százalékkal a Microsoft ajánlata alatt vannak

A hírügynökség tegnap délután megjelent jelentésében Brody Ford és Jason Schreier, a hírügynökség riporterei visszhangozzák a befektetők azon félelmeit, hogy a tranzakciót a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission) megakadályozhatja, mivel az megpróbálja érvényesíteni Joe Biden elnök szigorú trösztellenes politikáját, ami meghiúsíthatja az eladást, vagy legalábbis egy hónapig késleltetheti azt, ahogy az Amazon tette nemrég az MGM-mel.

Az információt Matt Perault, a New Street Research technológiai piackutató cég munkatársa is megerősíti, és az Activision Blizzard részvényeinek mai gyenge teljesítménye is alátámasztja, a részvények árfolyama még mindig 25%-kal a Microsoft által januárban tett 95 dolláros ajánlat alatt van.

A Microsoft és a még mindig az ellentmondásos Boby Kottick által vezetett vállalat közötti üzlethez az amerikai hatóságok mellett az Európai Unió és Kína jóváhagyására is szükség van, ami tovább növelheti a bizonytalanságot.

 

 

 

Az Activision Blizzard-ügy felpereseinek most lehetőségük van arra, hogy panaszt nyújtsanak be az elutasítás által kiemelt kérdésekkel.

 

 

A Wall Street-en a Bloomberg szerint egyre nagyobbak a kétségek azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft képes lesz-e lezárni az Activision megvásárlását.

 

A részvényesek jóváhagyták a felvásárlást

 

Ugyanakkor az első akadályon máris nagyobb gond nélkül túljutott az ügy, hiszen az Activision Blizzard részvényeseit szavazásra hívták a cég eladásáról, és a várakozásoknak megfelelően több mint 98%-uk jóváhagyta az üzletet. Bár a befektetők egy csoportja bojkottálni akarta a lépést, utalva Bobby Kotick aljas vezetésére és a cégtől való méltatlan távozására, amivel dollármilliókat tesz majd zsebre a tranzakció lezárása után, az érintettek többi része nem habozott a jóváhagyást megadni.

„A Microsofttal együtt jobb helyzetben leszünk, hogy nagyszerű értéket teremtsünk a játékosaink számára.” – Activision Blizzard

Az Activision Blizzard a Businesswire-hez eljuttatott sajtóközleményben jelentette be a hírt, amely tartalmazott egy Bobby Kotick által aláírt nyilatkozatot is: „A részvényeseink mai elsöprő támogatottsága megerősíti közös meggyőződésünket, hogy a Microsofttal együtt még jobb helyzetben leszünk ahhoz, hogy nagyszerű értéket teremtsünk a játékosaink számára, még nagyobb lehetőségeket kínáljunk a dolgozóinknak, és továbbra is arra összpontosítunk, hogy a befogadó, tiszteletteljes és befogadó munkahely inspiráló példájává váljunk.”

Piaci elemzők rámutattak, hogy – ahogy a történet elején említettük – a Microsoft és az Activision Blizzard előtt még hosszú út áll a tranzakció lezárásáig. Ahogy fentebb írtuk, Wall Street kétségeit fejezte ki az egyesülés jövőjét illetően, mivel Joe Biden amerikai elnök trösztellenes politikája akadályozhatja az üzletet. Valószínűleg hosszú út áll még a két cégóriás előtt, mire sikerülhet a gyakorlatban is egyesíteniük az erőiket…

Forrás: Bloomberg, Businesswire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu