Ex-Bethesda fejlesztő szivárogtat a Starfieldből!

Az előző héten fejezte be a munkát a Bethesda Game Studiosnál (BGS), így az illető hitelességét nehéz lenne megkérdőjelezni…

 

A ResetEra fórumon Hevy008 névvel van fenn az illető, akiről megerősítették, hogy karakterművészként dolgozott a BGS-nél. Azt állítja, hogy a BGS Dallasban található stúdiója Todd Howard szenvedélyprojektjén, a Spyteamen dolgozott, mielőtt a teljes csapatot átállították a Starfieldre. Sokan elkezdték őt megkérdőjelezni, mire Hevy008 egy kiadósabb posztot írt: például azt, hogy bár a Horizon Forbidden West látványához nem fog felnőni a játék, a megvilágítás egészen jó, igaz, neki az engine nem nagyon jött be. Mindezt fejlesztői szemszögből írja.

Szerinte jó és biztonságos hely volt ott dolgozni, de az engine-t „egy darab ürüléknek” nevezte. Howardot karizmatikusnak tekinti, és a Starfieldet jó látványúnak gondolja. Az év eleje óta csütörtökönként tesztelik a játékot, amiben egyre több dolog válik működőképessé. A lövöldözés szerinte jónak érződik, de a repüléssel még lehetnek bajok (nem tekintette szórakoztatónak). A megvilágítás fejlődik, de a Guerrilla Games játékától le van maradva.

Úgy látja, hogy most a BGS igyekszik időben kiadni a játékot. Tartalmilag csak azt vágják ki, amit ki kell, és talán túl sok tartalommal rendelkezik a Starfield. Nem az a probléma, hanem a szórakoztatás fellelése, illetve a bugfixálás van most a stúdióban terítéken. A béta a posztoló szerint valamikor a nyáron érkezik, és akkor lesz tiszta a kép azzal kapcsolatban, hogy tudják-e tartani a kitűzött megjelenési dátumot. A Bloombergnek író Jason Schreier megerősítette, hogy Hevy008 a BGS-nél dolgozott, de a kommentekhez nem szólt hozzá. A Starfield november 11-én jön Xbox Seriesre és PC-re, de a Game Passon is ott lesz az első naptól kezdve. Ha már itt vagyunk, megemlíthetjük, hogy az Xbox & Bethesda június 12-én, magyar idő szerint este hét órakor tartja meg az E3-pótló konferenciáját (hiszen idén sem lesz E3). Ezt YouTube-on és Twitch-en is nyomon lehet majd követni.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu