Mindenki számára megnyitja az Electronic Arts a Creator Networköt

Több influenszert szeretne a kiadó, hogy a tartalmakat megkedveltesse a játékosokkal.

 

Eddig az Electronic Arts influenszerei (akik a Creator Network táborba tartoznak) meghívásos alapon jutottak be ide, de a kezdeményezés bővülni fog: a cél az, hogy az év végére több mint ötezren legyenek a rendszerben, hogy az EA játékaiból készítenek tartalmakat. Sokkal közvetlenebb kapcsolatot akarnak kiépíteni a YouTube-videósokkal, a streamerekkel (a Twitchen közvetítőkkel), a podcastot készítőkkel.

A Creator Network puha rajttal indult el tavaly szeptemberben. Ez a kezdeményezés támogatást és hozzáférést ad az alkotóknak, hogy a kiadó legnagyobb brandjei körül képesek legyenek több tartalmat készíteni. (Például aki az F1 játékokat játssza, neki mondjuk lehetősége lesz a megjelenés előtt az F1 22 béta verzióját játszani, továbbá korai hozzáférést kap a megjelenésre kész, de az első napi patchet még meg nem kapó verzióhoz.)

Az Electronic Arts a meghívásos rendszerrel több mint 97 országba jutott el, ahol több mint 2000 tartalomalkotót sikerült megszólítaniuk. Most viszont világszerte bárhonnan fogadnak jelentkezéseket. Nem csak a YouTube-ra és a streamekre kihegyezett alkotóknak van nyitva a kapu, ugyanis a fotósoknak, tervezőknek, művészeknek, bloggereknek, cosplayereknek is lehetőségük van jelentkezni a Creator Networkbe. Aki bejut, elsődleges hozzáférést kap a kiadó játékaihoz, néhány esetben pedig korai hozzáférésről lehet szó. Emellett „az EA monitorozását, iránymutatását és erőforrásait” is megkapja a sikeres jelentkező.

Egy játékokkal kapcsolatos visszajelzésekért felelős tervezési tanácsot is elindított az Electronic Arts. Ez a program „lehetővé teszi a különböző játékoscsoportok számára, hogy megosszák gondolataikat a készülő címekkel kapcsolatban azáltal, hogy a tervezési és megvalósítási fázisok során a fejlesztőcsapatokkal együttműködnek.” Ezekkel együtt is az az Andrew Wilson vezette kiadó célja, hogy a Creator Network, azaz az alkotói hálózat 2022 végére már több mint ötezer aktív taggal rendelkezzen.

Most még túl korai azt mondani, hogy mi lesz ennek a végeredménye, de biztosan jön az, hogy ők majd nem kritizálhatják sehogy sem a kiadót (pl. a megállás nélküli Denuvo-használatért PC-n…).

Forrás: Gamesindustry

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu