Betiltották az Uncharted-filmet a Fülöp-szigeteken – ki nem találnád, miért!

MOZI HÍREK – Az ázsiai ország Vietnámhoz csatlakozva várja, hogy a Sony Pictures eldöntse, megváltoztatja-e az Uncharted egy jelenetét.

 

 

Az Uncharted példája jól mutatja: nem csupán a homoszexualitás ábrázolása miatt lehet betiltani egy filmet a világ bizonyos részein. Az EFE szerint a Fülöp-szigeteki kormány néhány nappal ezelőtt törölte az Uncharted összes vetítését egy vitatott térkép okán, ami miatt a filmet már Vietnámban is kivonták a forgalomból.

A külügyminisztérium szerint a térkép „ellentétes a nemzeti érdekekkel.”

Konkrétan a dél-ázsiai ország hatóságai elutasításukat fejezték ki egy olyan jelenet miatt, amely a Dél-kínai-tenger térképét mutatja, amelyen egy szaggatott U-alakú vonal jelzi Peking területi követeléseit. A külügyminisztérium szerint a kép „ellentétes a nemzeti érdekekkel”.

Az ilyen térképeket Kína arra használja, hogy szemléltesse tengeri területeit egy olyan térségben, ahol Tajvan, Vietnám, Brunei, a Fülöp-szigetek és Malajzia különböző követelésekkel rendelkezik. A CNN hírcsatorna részletesen beszámolt az esetről, és emlékeztetett arra, nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történik egy hollywoodi filmmel: a Fülöp-szigetek már 2019-ben arra kérte a DreamWorks céget, hogy vonja ki a mozikból a Jetikölyök című filmet egy hasonló térkép jelenléte miatt.

A kérdéses jelenet az Unchartedben alig két másodperc hosszú

A kérdéses jelenet az Unchartedben alig két másodperc hosszú. Egyelőre nem tudni, mi lesz a Sony Pictures döntése arról, hogy marad-e a Tom Holland ésAntonio Banderas főszereplésével készült film jelenete, vagy eltávolítják a távol-keleti kópiából. Mindez ugyanakkor nem homályosítja el az Uncharted erős kasszasikereit: a megjelenés óta világszerte közel 393 millió dolláros bevételt hozott.

Forrás: EFE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu