A Dűne spinoff előzménysorozata a Csernobil rendezőjét kapja meg

 MOZI HÍREK – Johan Renck fogja rendezni az első két epizódját a Dűne előzménysorozatnak, amelynek Dune: The Sisterhood lesz a címe.

 

A Dűne második részének aktív forgatása folyamatban van, és a tervek szerint idén nyáron kezdik el a forgatásokat, a rendezői székbe pedig visszatér Denis Villeneuve. Eközben a film spin-off sorozatának, a Dune: The Sisterhood című sorozat forgatása is felgyorsult. A sorozat, amely a Dűne egyik elemének előzménytörténeteként fog működni: Az első rész első két epizódjának rendezésére egy Emmy-díjas rendezőt szerződtettek.

A Variety szerint Johan Rencket igazolták le az első két epizód sorozatrendezőjeként. Renck arról híres, hogy ő rendezte a Csernobil című minisorozat mind az öt epizódját, amely a szovjet Ukrajnában 1986-ban történt csernobili atomkatasztrófán alapul. A sorozatban végzett munkája nemzetközi hírnevet és elismerést hozott neki, és Emmy-díjat kapott a limitált sorozat kiváló rendezéséért, valamint a Rendezők Céhének és a Producerek Céhének díját. A The Last of Us című sorozat pilotjának irányításába is bevonták, de később kiszállt a projektből.

A Variety beszámolt egy apró részletről is a Dune: The Sisterhood cselekményével kapcsolatban. Megerősítették, hogy a sorozat egy előzményfilm lesz, amelyben a Bene Gesserit eredetének történetét mutatják be. A beszámolók szerint:

A sorozat 10.000 évvel a Dűne eseményei előtt játszódik, és a Harkonnen nővéreket követi, akik az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és megalapítják a Bene Gesserit néven ismert legendás szektát.

A Bene Gesseritek kiemelkedő szerepet játszottak az első Dűnében, mint egy hatalmas, kizárólag nőkből álló szekta, amely irányította és manipulálta az eseményeket és a politikai változásokat az egész galaxisban.

Johan Renck váltotta Denis Villeneuve rendezőt a sorozat első számú rendezőjeként. Jon Spaihts író, aki Villeneuve-vel és Eric Roth-tal együtt az első filmet is írta, szintén a sorozat showrunnereként tevékenykedett, de a helyére Diane Ademu-John (The Haunting of Bly Manor) és Scott Z. Burns (The Report) került.

Denis Villeneuve és Jon Spaihts is visszatér, hogy a Dűne folytatásán dolgozzanak. A sorozatból való kilépés lehetővé teszi mindkettőjük számára, hogy a kihívásokkal teli folytatásra koncentráljanak, amely a hírek szerint nagyobb lesz a gyártási lépték és a Dűne univerzumának bővítése szempontjából is. A Dűne és folytatásai Frank Herbert azonos című regénysorozatának adaptációi, és a hírek szerint egy olyan közös történetet pörgetnek ki, amely közvetlenül a regényekből merített elemeket és karaktereket tartalmaz. Míg az első rész csak Herbert első könyvének első felét fedte le, a folytatás a következő felét folytatja tovább, miközben a sorozat egy másik könyvéből is tartalmaz elemeket.

A Dűne első részének megjelenésekor a kritikusok elismerését kapta, összességében nekünk is tetszett a film. Tíz Oscar-díjra jelölték, többek között a legjobb film, a legjobb rendező (Villeneuve) és a legjobb adaptált forgatókönyv (Spaihts) kategóriában, és hat kategóriában nyert, ami a legtöbb, amit egy film az idei ceremónián elnyert. A filmet érintette a COVID-pandémia, és az HBO Max kiemelt filmjeinek is része, jelenleg 4K-ban lehet megnézni, egy ideje már Magyarországon is.

A Dune: The Sisterhoodot produkciója jelenleg aktívan zajlik, és természetesen az is meg fog jelenni az HBO Max streaming platformon.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu