A PlayStation letiltotta volna a PS Plus és a PS Now ajándékkártyákat?!

A Sony eloszlatta az elmúlt napok egyik legtöbbet emlegetett kételyét, megnyugtatva az ilyen utalványokkal rendelkező PlayStation-felhasználókat.

 

 

Amióta a PlayStation megerősítette az új PS Plus létezését, a kétségek az egész netet bejárták. Habár a vállalatnak sikerült megválaszolnia a legégetőbb kérdések egy részét, várható volt, hogy a közösség még mindig találkozik olyan helyzetekkel, amelyek a Sony reakcióját igénylik. Ez a helyzet a játékosok legújabb felfedezésével: A PS Plus és PS Now kártyákat nem lehet beváltani PlayStation készülékeken.

Aki már PS Plus vagy PS Now tag, az az új szolgáltatás indulása után tudja majd beváltani a kódokat.

Ez minden olyan játékost meglepett, akinek vannak elmentett kódjai, de a PlayStation néhány új információval igyekezett csillapítani a riadalmat. A kártyák beváltását valóban letiltották, de az új előfizetési modell indulása után is érvényesek maradnak. Ahogy a weboldalukon kifejtették – erre a részletre Wario64 felhasználó hívta fel a figyelmet – , ez a helyzet attól függően változik, hogy ki akar előfizetni a szolgáltatásra.

„Ha nem vagy tagja annak a szolgáltatásnak, amelyre a kártya szól, akkor PS4, PS5, web és a mobilalkalmazás segítségével válthatod be. […] Ha jelenleg PS Plus- vagy PS Now-előfizetéssel rendelkezel, a szolgáltatás bevezetését megelőzően a szolgáltatásban végrehajtott változtatások miatt nem tudod beváltani a kártyakódot az adott szolgáltatáshoz, amíg a meglévő tagságod le nem jár és nem deaktiváljuk az új PS Plus bevezetése után a régiódban, attól függően, hogy melyik következik be előbb. Biztos lehetsz benne, hogy a kártyakódod továbbra is érvényes.”

Ez a letiltás érinti a meglévő PS Plus vagy PS Now tagság meghosszabbításának lehetőségét is, így a PlayStation szerint ezzel meg kell várni az új szolgáltatás elindulását. Ez egyike a sok kételynek, amelyeket a vállalat az elmúlt napokban oszlatott el, az előfizetések módosításával, a fizetési határidőkkel és egyebekkel kapcsolatos kérdések mellett.

Tehát meg kell várnunk az új PS Plus június 22-i európai indulását, ha be akarjuk váltani az elmentett kódokat. Addig is élvezhetjük a jelenlegi szolgáltatás jótéteményeit, amely máris megerősítette a három májusi játékot egy focis meglepetéssel.

Forrás: PlayStation

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu