Már csak az új konzolokra jön a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása?

Az Electronic Arts számára is a vártnál sokkal komolyabb eredményeket felmutató egyjátékos, DLC-mentes játék folytatása ki fogja hagyni a PlayStation 4-et és az Xbox One-t, állítják az új pletykák.

 

A Star Wars Jedi: Fallen Order mind a kritikusok, mind az értékesítések szemszögéből nézve is sikeres volt. Ennek egyik indoka a mikrotranzakciók teljes hiánya volt, ami az Electronic Arts akkor eléggé erőltetett élő szolgáltatásos (live service) modellt használó játékai után felüdülésképp hatott. A VentureBeatnek író Jeff Grubb a paywallos Giant Bombos műsorán, a Grubbsnaxen beszélt arról, hogy mi a helyzet a folytatással (ami egyrészt érthető, másrészt jogos, hiszen mégis egy ütős játékról van szó).

Grubb szerint a Star Wars Jedi 2 csak a kurrens-gen konzolokra (PlayStation 5, Xbox Series) jön a PC mellett. Emögött egy eléggé egyszerű gondolat áll: a játék 2023-ig nem fog megjelenni, úgyhogy addigra már tíz éves lesz a PlayStation 4 és az Xbox One, így a két 2013-as gépre kiadni nem lenne már nagyon célszerű a Respawn játékát. Eléggé biztos abban, hogy 2023-ig nem fogjuk játszani.

Ennek viszont több pozitívuma van, állítja Grubb. Például ezek közé tartozik az, hogy a Respawnnak nem kell a generációs vonalak között egyensúlyoznia, azaz nem kell a PlayStation 4 és az Xbox One miatt visszafogni a játék méretét, elképzelését és akár a vizualitást, hanem lehet tervezni az erősebb hardverrel és a modernebb technológiával. Ez megoszthatja viszont az embereket, ám emögött is van ráció.

Grubb szerint könnyebb eltávolodni a PlayStation 4-gyel és Xbox One-nal rendelkezőktől 2023-ban, mert addigra több hónap lesz, ami alatt könnyedén lehet szerezni egy Xbox Series X-et (szerinte ez néhány hónapon belül bekövetkezhet), és talán már a PlayStation 5 beszerzése sem lesz nehéz. Eközben ebből előnyt lehet faragni, mert valami újnak érződőt lehet teremteni.

Grubb szerint a Star Wars Jedi folytatása nem fogja a Fallen Order nevet használni. Akár már májusban jöhet valamilyen bejelentés róla. Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu