A Gotham Knights is kihagyja az előző konzolgenerációt?

A minap a Star Wars Jedi folytatásával kapcsolatban bukkant fel egy pletyka, hogy kimarad a PlayStation 4 és az Xbox One, de a mostani szituáció merőben eltérő.

 

A Respawn játéka ugyanis nem idén fog megjelenni, amivel még több időt kap a 2013-ban megjelent PlayStation 4 és az Xbox One, hogy le legyen minél több otthonban váltva a 2020 novemberétől kapható PlayStation 5 vagy Xbox Series valamelyikére. Most viszont egy 2022-ben megjelenő játékról beszélünk, igaz, eleinte ez is egyike volt azon címeknek, amiket 2021-re terveztek, ám végül (főképp a pandémia következtében) az mégsem valósult meg.

Lassan a Warner Bros. Montreal (Batman: Arkham Origins) következő játéka, a Gotham Knights is eljut oda, hogy a korhatáros értékeléseket megkapja szerte a világot. A tajvani szórakoztató szoftvereket értékelő bizottság oldalán meg is találhatjuk a Gotham Knightsot, de van itt egy kisebb bökkenő. Csak PlayStation 5-re és Xbox Seriesre lett értékelve. A PC nem baj, gyakran az a port szokott utolsóként elkészülni (és itt fix, hogy Denuvo DRM „ajándékcsomaggal” jön majd), úgyhogy nem is ez a meglepő.

Az a probléma, hogy a PlayStation 4-es és Xbox One-os verziók nem kaptak kiértékelést! Ez két lehetséges forgatókönyvet takarhat. Az egyik opció: a játék előző generációs verzióját még nem tudták megfelelően működésre bírni, így ez később jöhet csak (volt már erre példa: a Sherlock Holmes: Chapter One esetében a PlayStation 4-es verziónak kellett pár plusz hónap; a Frogwares viszont kívülálló okokból lemondott az Xbox One portról), a második lehetőség pedig egyszerűen annyi, hogy törölve lett ez a két port. A harmadik, szintén reális lehetőséget se felejtsük: lehet, hogy Tajvanban nem fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra az erőszak miatt PG-15-ös értékelést kapó játék.

A Gotham Knights október 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re, és talán PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu