Megáll az ész! Hamarosan eladó lehet a Warner Bros. Interactive Game Studios?!

A Warner Bros. Interactive stúdióit állítólag eladásra kínálják, és úgy hírlik, a PlayStation és az Xbox is érdeklődik iránta…

 

 

Április elején hivatalosan is lezárult a Discovery és a WarnerMedia egyesülése, így létrejött a Warner Bros. Discovery. A Warner Bros. Interactive játékstúdióit nagyrészt békén hagyták a fúzió időszakában, csak a Playdemicet adták el az EA-nek 2021 júniusában. Most, hogy az egyesülés lezárult, és a Warner Bros. Discovery átszerveződik, úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Interactive stúdióival kapcsolatos tervek megváltoztak. Egy jelentés azt állítja, hogy a Warner Bros. Discovery már adogatja el stúdióit az érdeklődőknek, akik között a PlayStation és az Xbox is szerepel.

Imran Khan állítólag „tisztességes csevegést hallott” a WB Discovery új terveiről.

A jelentés a Fanbyte Media munkatársától, Imran Khantól származik, aki szerint „tisztességes csevegést hallott” a WB Discovery új terveiről. Khan kifejti, hogy a WB Discovery körbekínálja játékstúdióit. A Warner Bros. Interactive stúdióinak listáján jelenleg a Hogwarts Legacy stúdiója, az Avalanche Software, a Middle-earth: Shadow of Mordor fejlesztője, a Monolith Productions, a Mortal Kombatot készítő NetherRealm Studios, a Batman: Arkham és a Suicide Squad: Kill the Justice League stúdiója, a Rocksteady Studios szerepel, valamint a TT Games és a WB stúdiói Montrealban, Bostonban, New Yorkban, San Diegóban és San Franciscóban.

Az egyik részlet, amire Khan felhívja a figyelmet, hogy a WB Discovery kifejezetten a játékstúdióinak és nem a szellemi tulajdonának eladását fontolgatja. Más szóval, a WB Discovery el akarja adni a Rocksteadyt, és licencelni a Batman és az Suicide Squad jogait, el akarja adni az Avalanche-ot, és licencelni a Harry Pottert, és esetleg el akarja adni a NetherRealmot, miközben megtartja és licencelni akarja a Mortal Kombatot.

A Microsoft és a Sony is szerepel a listán, ami nem meglepő, hiszen mindketten vadul vásárolnak stúdiókat az Xbox, illetve a PlayStation számára.

Nem meglepő, hogy a WB Discovery egyik játékstúdiójának potenciális felvásárlása máris sokak érdeklődését felkeltette: egész hosszú a lista, amelyet Khan is megosztott az interneten. A Microsoft és a Sony is szerepel rajta, ami nem meglepő, hiszen mindketten agresszívan vásárolnak stúdiókat az Xbox, illetve a PlayStation számára. Az érdeklődők között ott van még az Electronic Arts, a Netease, a Take-Two, a Tencent és még a PUBG Corp. is. Mondanom sem kell, hogy ha a Warner Bros. Discovery valóban eladja stúdióit, akkor komoly ajánlatokra számíthat.

Azt még nem tudni, hogy a Warner Bros. Discovery mennyire lesz hajlandó darabokra bontani a stúdióit. Valószínűleg a Warner Bros. Interactive teljes ernyőjét, az összes stúdiójával együtt el tudná adni, ha akarná. Vagy akár részenként is eladhatná stúdióit, egyiket a PlayStationnek, másikat az Xboxnak, és így tovább. Egyes stúdiókat akár meg is tarthat.

Egy dolgot érdemes tisztázni: Khan hagy némi bizonytalanságot a WB Discovery játékstúdióiról szóló jelentésében. Elég magabiztos ahhoz, hogy a Twitteren megossza, amit hallott, de azt mondja, nem tudott olyan megerősítést szerezni, amit alapján bármit teljes bizonyossággal ki merne jelenteni. Khan azonban egyáltalán nem osztaná meg, ha nem lenne eléggé biztos benne. A Warner Bros. Discovery stúdió eladásaival kapcsolatban további tudósításokra lehet számítani a jövőben.

Forrás: Vandal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu