God of War: miképp veszi fel a versenyt a Steam Deck a PlayStationnel? [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica alkotása egy szokatlan összevetést kapott: a PlayStation 5-ön, a PlayStation 4-en és a Valve hordozható PC-jén láthatjuk egymás mellett Kratos és Atreus történetét.

 

Az összevetés nem hülyeség. Tény, hogy a God of War már több mint négy éve, hogy megjelent PlayStation 4-re (2018. április 20.), a PlayStation 5-ön azért kicsit komolyabb teljesítményt mutat fel (igaz, nincs natív PS5-ös verzió, hanem a PlayStation 4 Pro változatot futtatja a 2020 novemberében elindult konzol), ám 2022. január 14-én megjelent a PC-s átirat jobb később, mint soha alapon.

ElAnalistaDeBits készített egy összehasonlítást a PlayStation 4, a PlayStation 5 és a Steam Deck között. Szerinte a Steam Deck handheld módján nem javasolja az AMD FidelityFX Super Resolution-t (azaz az FSR-t) az alacsony felbontás miatt. A felskálázó technológiát viszont jó ötletnek tekinti, ha a Valve gépét egy monitorra kötjük, majd Maximum minőségre tekerjük és 1080p-n játszunk. Ez viszont csak egy szemszöge az egésznek.

A frame rate már egészen más ügy. Az elemző szerint nincsen elfogadható módja annak, hogy a God of War a Steam Decken 60 FPS-sel fusson! Még a minimum beállításokkal sem lehet ilyen teljesítményt kicsikarni a masinából, ami tehát már most is felmutat egy kisebb lemaradást. Ezért jobb ötlet lenne 30 FPS-re korlátozni a frame rate-et. A pozitívum az egészben ott van, hogy egy, a God of Warhoz hasonló AAA játékot remek élmény egy laptopon magasabb minőségben játszani, mint egy PlayStation 4-en.

A PlayStation 5-ös verzió kicsit megkötött kezekkel rendelkezik: itt felskálázott (checkerboard) 4K felbontáson fut az idén, vagy a pletykák szerint jövőre folytatást kapó God of War, de legalább 60 FPS-sel. PC-n ennél még komolyabb felbontást és teljesítményt lehet kicsikarni a megfelelő hardverrel. A Steam Deck jobb látótávolságot és itt-ott jobb textúrát mutat fel, és a töltési idő is jobb, mivel a PlayStation 5-ös visszamenőleges támogatás nem használja ki az SSD-t…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu