Lehetséges, hogy az Ubisoft csendben „nyugdíjazta” a Watch Dogs szériát?! [VIDEO]

Egy Youtuber hihetőnek tűnő elmélete szerint az Ubisoft talán egyszer és mindenkorra befejezte a Watch Dogs franchise fejlesztését.

 

 

Az Ubisoft a játékkiadási stratégia mocsarában találta magát, ennek pedig a Watch Dogs széria ihatja meg a levét. A vállalat igyekszik átalakítani a termékkínálatát, és úgy tűnik, egyes franchise-okat leépíti, hogy más játékokra összpontosíthassa az erőforrásokat. Egy YouTuber felvetett egy elméletet, amely arra utalhat, hogy a Watch Dogs franchise a vágóhídon van, miközben a vállalat a jövőjét tervezi.

A YouTuber JorRaptor szerint a cég talán befejezte a Watch Dogs játékok készítését, miután a Watch Dogs: Legion fogadtatása a legjobb esetben is langyos volt. Megnézte az Ubisoftnál betöltött munkakörök személyi állományát is, és észrevette, hogy a Watch Dogs fejlesztőcsapatának vezető tagjai vagy elhagyták a céget, vagy más játékokhoz kerültek. Legalább hét vezető fejlesztőt, aki a Watch Dogson dolgozott, már szélnek eresztettek. Aki a cégnél maradt, az más projektekhez került.

A Watch Dogs fejlesztőcsapatának vezető tagjai vagy elhagyták a céget, vagy más játékokhoz kerültek.

A Watch Dogs: Legion Bloodline DLC megjelenése a játék tartalmi frissítéseinek végét jelentette, mivel az Ubisoft 2022 elején bejelentette, hogy nem érkezik több javítás vagy frissítés. Hirtelen irányváltás, miután a játék promóciójának nagy része arra utalt, hogy többéves szezonális tartalmakra számíthatunk majd, hasonlóan az Assassin’s Creedhez: Valhalla és a The Division 2 esetében. A franchise-nak megvannak a rajongói, de mivel a Watch Dogs: Legion a Watch Dogs 2 mérsékelt gyarapodása után nem vált be, a cég talán készen áll arra, hogy elvágja a franchise zsinórját, miközben arra koncentrál, hogy bármely más projektjét piacra dobja.

Az Ubisoftnak rengeteg játék van állítólag fejlesztés alatt, de nagyon kevés betekintést nyújtott a fejlesztés előrehaladásáról. Az xDefiant, a The Division: Heartlands, Skull and Bones, Beyond Good and Evil 2 és még sok más játék között a vállalat rengeteg fejlesztés alatt álló játékot mutatott be, de eddig csak az Assassin’s Creed és a Far Cry címekre támaszkodva tudta vinni a vállalatot. A Skull and Bones nemrégiben megjelent teaserét leszámítva a fent említett játékokról csak a negyedéves befektetői jelentésekben hallani valamit, amelyek rendre a „jól halad a fejlesztés” sorokkal zárulnak.

Az Ubisoft rengeteg fejlesztés alatt álló játékot mutat be, de eddig csak az Assassin’s Creed és a Far Cry címekre támaszkodva tudta vinni a vállalatot.

Az Ubisoftnak a játékfejlesztési problémák és a Watch Dogs feltételezett vége mellett más gondjai is akadnak. A vállalat a rossz munkakörülmények és a szexuális zaklatással kapcsolatos vádak miatt házon belüli viták között is lavírozni kényszerül. Ezek a hozzáadott problémák több mint valószínű, hogy hatással lesznek a cég zászlaja alatt futó összes játékra, a cég energiái pedig elaprózódnak. Még az új játékok bejelentése ellenére is hosszú út áll az Ubisoft előtt, hogy visszanyerje egykori presztízsét…

Forrás: Es.Postsus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu