Az AMD RDNA 3 kártyája négyszer olyan erős lehet majd, mint az RX 6900 XT?!

TECH HÍREK – Az AMD és az Nvidia is készül a következő generációra, és lehetséges, hogy a vörös csapat négyszer annyi TFLOPS-ot kínálhat, mint a jelenlegi zászlóshajó GPU-ja.

 

 

Hatalmas dobásra készül az AMD legújabb kártyájával? A Videocardz friss jelentése szerint, amely az ismert kiszivárogtató, Greymon55 tweetjére hivatkozik, lehetséges, hogy az AMD kiadhat egy zászlóshajót a közelgő RDNA 3 termékcsaládból, amely az egyik legerősebb jelenlegi kártyáját is kiütheti majd a nyeregből. A szivárogtatás szerint a technológiai óriás potenciálisan egy olyan GPU-t dobhat piacra, amely 92 TFLOPS, azaz teraflop FP32 teljesítményt nyújt.

A korábbi spekulációk szerint ez a megfoghatatlan hardver 75 TFLOPS-mal rendelkezhet, tehát ez egy elég nagy előrelépés.

Csak összehasonlításképpen: a jelenlegi, 2020 decemberében megjelent AMD RX 6900 XT 23,04 TFLOPS-mal rendelkezik, tehát ez azt jelenti, hogy a vállalat piacvezetőjének szánt RDNA 3 termék négyszer olyan erős lehet, mint az előbbi. Van azonban néhány dolog, amire érdemes felhívni a figyelmet. Először is, ez csak spekulációkon alapul, és még nem erősítették meg, hogy milyen specifikációi lesznek bármelyik hamarosan megjelenő Navi31 kártyának. Másodszor, a több TFLOPS nem feltétlenül jelenti azt, hogy négyszer olyan erős lesz minden téren, de azért ez is egy érdekes dolog.

Mivel már csak néhány hónap van hátra a következő generáció érkezéséig, mind az AMD, mind az Nvidia igyekszik még egy kis életet kicsikarni ebből a generációból, mielőtt a piac továbblép.

A legújabb pletykák szerint az AMD RX 6950 XT ugyanolyan drága lehet, mint az RTX 3090 Ti, arról nem is beszélve, hogy a vörös csapat is most dobott piacra egy olcsó grafikus kártyát. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Intel is készül beszállni a küzdelembe.

A nyáron érkező Arc asztali grafikus kártyákkal a két csapat újabb riválisa lesz a GPU-iparban. Azonban mindkét nagy múltú óriás készül a technológia jövőjére, ami miatt az Intel lemaradhat. Mivel az AMD-től még idén érkezik az RDNA 3, az Nvidia pedig remélhetőleg szeptemberben dobja piacra RTX 40-es sorozatát, illetve, hogy a chiphiány talán, végre lassan véget ér (vagy sem), és az árak is csökkennek, azt sugallja, hogy az év vége érdekes időszak lehet a PC-s játékosok számára.

Forrás: Videocardz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu