Hiába perel a Bungie: úgy tűnik, megúszhatják a Destiny-cheatprogramok készítői!

A Bungie stúdió jogi lépéseket tett egy olyan weboldal ellen, amely PC-s multiplayer játékok csalásaival kereskedik.

 

 

Nem ez az első eset, hogy a Bungie harcba száll a csalók ellen, a többjátékos játékokat módosító szoftverek problémája minden játékost érint, és számos online címben sikerült tönkretenni vele az élményt. Ezúttal a stúdió az AimJunkies, egy online játékmódosító szoftvereket kínáló weboldal ellen indított jogi eljárást.

Az alpereseknek sikerült kitérniük a Bungie szerzői és védjegybitorlásra, szerződésszegésre és jogalap nélküli gazdagodásra vonatkozó követelésének nagy része elől…

Ahogy arról az Eurogamer beszámolt, az alpereseknek sikerült kitérniük a vállalat szerzői és védjegybitorlásra, szerződésszegésre és jogalap nélküli gazdagodásra vonatkozó követelésének nagy része elől. Az AimJunkies azzal válaszolt a vádakra, hogy a csalásokhoz használt szoftvert teljes egészében ők készítették, ezért nem másolták a cég kódját.

„A Bungie nem állított olyan tényeket, amelyek megmagyaráznák, hogy a csalószoftver hogyan minősül a panaszban megjelölt szerzői jogi védelem alatt álló művek bármelyikének jogosulatlan másolatának” – döntött Thomas Zilly, az amerikai kerületi bíróság bírája, aki emlékeztette a stúdiót, hogy a keresetnek többet kell tartalmaznia, mint „a keresetindítási ok elemeinek formulaszerű felsorolása.”

A Bungie-ra mért csapás ellenére az AimJunkies továbbra is felelős lehet a védjegybitorlásért, miután „Destiny 2 Hacks” néven reklámozott termékeket, és Zilly szerint ezt a lehetőséget a bíróságon is érvényesíthetik. A csalás tovább terjedt a népszerű többjátékos címekben, például a Call of Duty-sorozatban, és az Activision is beperelte a hackeroldalakat.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu