Evil Dead Rise – Cselekmény, szereposztás és minden, amit eddig tudunk róla!

FILMELŐZETES – A Necronomicon visszatért, hogy kísértse az élőket az Evil Dead Rise-ban. Íme minden információ, amit eddig tudunk a filmről!

 

Az Evil Dead Rise már az utómunkálatoknál tart, miközben a Sam Raimi által rendezett a Doctor Strange az őrület multiverzumában nemrég került mozikba. Bár ezt a készülő Evil Deadet nem ő rendezte, az áldását adta rá, és szorosan együttműködött Lee Cronin rendezővel, hogy a rajongók jóváhagyását biztosítsa. Vicces, hogy Raimi rajongói most mennyire rá vannak izgulva a híres kultikus horror franchise-ra. Talán azért is, mert Bruce Campbell, az eredet filmek hőse a Doctor Strange-ben játszik, és nem az Evil Dead Rise-ban. Igen, ezzel az első sokkoló hírt közöltük is: sajnos a legendás Mr. Campbell nem fog feltűnni a Necronomicon borzalmait követő új részben. Viszont az utómunkálatok során Lee Croninnal dolgozik együtt, hogy segítsen a film fejlesztésében és a hangulat kialakításában.

Bár még nincs kitűzött megjelenési dátum az Evil Dead Rise-hoz, de az már több, mint valószínű, hogy valamikor idén kerül a mozikba. Addig is, ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni az új Evil Dead rendezőről. Sam Raimi azt nyilatkozta, hogy élvezettel nézte meg Cronin The Hole in the Ground című filmjét. A film egy egyedülálló anyáról szól, aki megtalálja elveszett gyermekét, de arra számít, hogy nem biztos, hogy a fia az, aki visszatért hozzá. Bár a rajongók minden alkalommal aggódhatnak, amikor egy régi kedvencet „újragondolnak” (nevezzük ezt a Star Wars átkának), úgy tűnik, az Evil Dead újragondolása talán megfelelhet a rajongók igényeinek.

Nézzük, mi mindent tudunk eddig az Evil Dead Rise-ról.

 

A cselekmény szinopszisa

 

„Amikor az úton megfáradt Beth meglátogatja idősebb nővérét, Ellie-t, aki egyedül neveli három gyerekét egy szűkös Los Angeles-i lakásban, a nővérek találkozását egy titokzatos könyv felfedezése szakítja félbe Ellie házának mélyén. A könyv tartalma hangosan kimondva hús-vér démonokat támaszt, és Beth a túlélésért vívott ősi harcban találja magát, miközben az anyaság elképzelhető legrémálomszerűbb változatával találja szembe magát.”

Érdekesség, hogy ez a bizonyos Evil Dead-film egy városban fog játszódni. Míg az Evil Dead épphogy megteremtette az erdei faház kliséjének eljátszását, ez mára kissé elcsépelt koncepcióvá vált. Még paródiaként is fáradtnak tűnik mostanra. Így ez az új helyszín, egy lakótelep jó terep lehet a kreatív bővítésre. Lee Cronin legutóbb is egy egyedülálló anya volt az alany, akire lencsevégre kapta az objektívjét. Ez nem csak azt jelenti, hogy van tapasztalata abban, hogy ezzel az érzelmi előzménnyel dolgozzon, de azt is sejteti, hogy van valami ebben a témában, amit Croninnak fel kell tárnia. Ez egy olyan nyom, amely az igaz szenvedélyre utal, és ez mindig az, amit az ember szeretne azoktól az emberektől, akik filmeket készítenek.

Ha a Necronomicon erejét egy városon belül szabadjára engedik, az egész helyet el lehet foglalni. Nem csak ez, de a film plakátján látható felhőkarcoló elég magasnak tűnik, így talán a menekülés csak úgy jöhet, ha feljebb megyünk. A szinopszis emellett az „anyaság rémálomszerű változatát” is említi, így valószínűleg nem kétséges, hogy a gyerekeket is megszállják majd. Ezen kívül egyelőre keveset tudunk a filmről. De a keményvonalas rajongóknak nem kell félniük Sam Raimi jóváhagyásával.

További jó hír, hogy Rob Tapert segít a film produceri munkálataiban. És mint mindig, Bruce Campbell is szorosan szemmel tartja mindazt, ami a Necronomiconnal történik. És mindenki egy kicsit nagyobb biztonságban érezheti magát, ha ő is részt vesz benne.

 

Az Evil Dead Rise szereplőgárdája

 

Bruce Campbell ugyan nem szerepel ebben a filmben, de számos kiváló színész igen — Alyssa Sutherland az első közöttük. Kiefer Sutherlandnek semmilyen módon nem rokona, Alyssa játszotta Ragnar második feleségét, Aslaug királynőt a Vikingek című sikersorozatban. Szerepelt a 2017-es The Mist című tévésorozatban is, amely Stephen King azonos című regénye alapján készült. Előtte pedig Az ördög Pradát visel című filmben láthattad őt, mint a csetlő-botlót, akit Meryl Streep megdorgált.

Lily Sullivan a film másik főszereplője. Az elismert színész és modell a Mental című ausztrál vígjátékban játszott szerepéről ismert. Több rövidfilmben és a Romper Stomper című tévés minisorozatban is szerepelt, amely 25 évvel az azonos című, igen fontos film eseményei után játszódik. További szereplők: Nell Fisher, Jayden Daniels, Tai Wano, Gabrielle Echols és Billy Reynolds-McCarthy.

A film főszereplője Morgan Davies, egy transz színész is, aki gyerekként kezdte a karrierjét, és 2020-ban jött ki transzneműként. Ezt megelőzően számos rövidfilmben és tévésorozatban játszott, többek között a Terra Novában, az Ördögi játszótérben és a The Girlfriend Experience-ben. Miután coming outolták magukat, szerepeltek a The End című sorozatban és a Beautiful They című rövidfilmben. És minden anime rajongónak: Davies Koby-ként fog feltűnni az új One Piece élőszereplős tévésorozatban.

 

Megjelenési dátum

 

Az Evil Dead Rise várhatóan 2022-ben jelenik meg, bár pontos dátum nem ismert.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu