Ilyen lett volna a Half-Life „Ravenholm” – új felvétel látott napvilágot! [VIDEO]

A Half-Life-sorozat valószínűleg nem folytatódik a VR Alyx játékokon túl, de előkerült néhány felvétel az Arkane Studios egyik, már réges-régen megszüntetett projektjéről.

 

 

Habár az Alyx-játékokat a Half-Life-rajongók örömmel fogadták, azért a többség jobban örülne a történet folytatásának az eredeti főszereplővel, Gordon Freemannel. Minden idők egyik legjobb FPS-játékaként a 2004-es folytatás, a Half-Life 2 az eredeti Valve-játékot továbbfejlesztette. Sajnos nem a mitikus Half-Life 3 az egyetlen olyan projekt, amely eléggé elhalt, hiszen egy másik törölt részről is előkerült néhány felvétel.

A NoClip nevű YouTube-csatornára feltöltött videóban a műsor házigazdája, Danny egy órányi felvételt mutatott be abból, ami egy új Half-Life-játék lett volna.

A „Ravenholm” nevet viselő alkotás az Arkane Studios, a Dishonored, a Prey rebootja és a Deathloop mögött álló csapat munkája volt, és a címadó kísérteties városban játszódott volna. A dokumentumfilm ugyan világossá teszi, hogy a bemutatott játékmenet még nagyon korai fejlesztési fázisból származik, így számos placeholdert, valamint optimalizálatlan képfrissítést láthatunk, de izgalmas betekintést nyújt abba, hogy mi lehetett volna.

Úgy tűnik, egészen érdekes folytatás, valódi előrelépés lehetett volna a játék. Hozzáad néhány új dolgot az élményhez, például az ellenségek lökdösésének lehetőségét. Azoknak, akik talán nem ismerik túl jól a sorozatot, a Half-Life 2 elhagyatott bányászvárosa, Ravenholm az egyik legemlékezetesebb pálya az egész franchise-ban. Rövid időre igazi horror-élménnyé változtatta a játékot, ráadásul borzalmas ellenségekkel.

Az Arkane folytatásában nem Freeman lett volna a főszereplő, de a felvételekből kiderül, hogy a hős szent ember, Grigori atya visszatér.

A játék 2006 és 2007 között állt fejlesztés alatt, a projektet azonban végül törölték, és az egyetlen valódi bizonyíték, ami megmaradt, az a kiterjedt felvétel, amit a NoClip most bemutatott.

Mostanra már a rajongók többségének el kellett fogadnia a tényt, hogy a Half-Life 3 valószínűleg nem fog megvalósulni. Ez az egyik legjobban várt játék az iparágban, de nagyon régen volt már az utolsó „igazi” rész, és úgy tűnik, hogy a Valve nem akarja ott folytatni, ahol a történet abbamaradt…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu