Végre saját kiadója van a Dark Envoy című játéknak [VIDEO]

Az Event Horizon által már évek óta fejlesztett taktikai/akció-RPG mögött most már egy kiadó is áll.

 

A Dark Envoyt elég régen jelentette be a stúdió: 2019 augusztusa még más világ volt, de egy változás már történt: belépett az Asmodee Digital mint kiadó. A sajtóközleményben a kiadó operatív részlegének vezetője, Nicolas Godement azt írta, hogy örömmel léptek partneri kapcsolatra az Event Horizon tehetséges csapatával. Új műfajok és közönségek felé nyitnak a kiadói, szerkesztői pozíciójukban, és szerinte a Dark Envoy tökéletesen beleillik az elképzeléseikbe, miszerint egyre inkább változatos és immerzív játékélményeket szeretnének kínálni. Alig várják, hogy a játékosoknak megengedjék, ahogy felfedezhetik a Dark Envoy egyedi világát, és izgatottan várják, hogy az Event Horizont támogassák az utuk során.

Krzysztof Monkiewicz, az Event Horizon vezérigazgatója hozzátette, hogy olyan kiadót kerestek a játékhoz, ami hozzájuk hasonlóan támogatja a játékosközösséget, és hajlandó kísérletezni a játékmenettel kapcsolatos mechanikák iránt, miközben lehetőséget ad az RPG műfaj frissítésének módjainak keresésére. Az Asmodee Digital csúcsminőségű szórakoztatásra koncentrál, és ez passzol a stúdió küldetéséhez, hogy egyedi élményt kínáljanak az összes játékosuknak.

A játék Steam-oldala szerint Malakai és Kaela háborús menekültek gyermekei, akik a kalandorok mindennapjait élik, miközben ősi ereklyéket és elfeledett helyeket keresnek, de hamarosan nekik is meg kell tanulniuk, hogyan kell túlélni a háború káoszában, hiszen vér és tragédia jelzi majd igazi útjuk kezdetét. A Dark Envoy a gazdag, non-lineáris történetet és a taktikus, csapatalapú harcot dinamikus játékmenettel, valamint kiváló minőségű látványvilággal és effektekkel ötvözi, illetve a modern koncepciókat a klasszikus műfaji trópusokkal is keveri, így egy sajátos és egyedi RPG játékélmény jött létre.

A Dark Envoy fő alkotóeleme egy sztorikampány, amelyet egyedül vagy online kooperatív módban, egy másik játékossal közösen is végig lehet játszani. Egy barátunkkal be lehet utazni a világot, és meg lehet keresni a dungeonöket, kihívásokat. Közösen is lehet élvezni a sztorit az ősi ereklyék és elfeledett helyek keresése közben.

Jaan totális háborúba robbant, ahogy az emberek mana-alapú technológiájukkal megkérdőjelezik a mágia régi egyensúlyát és hagyományait. Az emberek titokzatos lények, akiknek sokkal titokzatosabb múltjuk van, de újak ebben a világban, viszont az önjelölt császár zászlaja alatt fellázadtak, hogy létrehozzanak egy helyet, amelyet végre otthonuknak nevezhetnek. Eddig a régi lények (Old Races) lenézték az embereket a mágiához való gyenge kapcsolatuk miatt, és az arkánumokkal kapcsolatos felsőbbrendű tudásukkal tartották őket sakkban. Most az orkok és az elfek kiszorultak a földjeikről, és harcolniuk kell a mágia természetes rendjének védelméért.

Karaktereket lehet majd dögivel tobozni (például egy holdelf bérgyilkost, egy furcsa mérnököt, egy volt birodalmi katonát, vagy egy híres elf zsoldost). A mi döntéseink számítanak, hiszen átformálhatják a Jaan világát megragadó konfliktust. Melyik frakcióhoz csatlakozzunk? A béke és becsület marad hátra tőlünk, vagy a vérontás és a pusztítás révén emlékeznek ránk?

A Skyship nevű hajónkkal felfedezhetjük a világot, és több mint tizenöt biómában kereshetünk ősi kincsenet. A fő- és mellékküldetések mellett opcionális alakváltó dungeonök is lesznek. Ezek olyan kihívást jelentő területek, ahol az elrendezés és az ellenséges őrjáratok útvonala minden egyes alkalommal változik, cserébe hatalmas jutalmak vannak. Ehhez pedig talpraesetten kell gondolkodni. A harcok taktikusak lesznek: a valós idejű küzdelmeket lelassíthatjuk vagy megállíthatjuk. A taktikai gondolkodást jutalmazza a játék: stratégiai manőverezés, a rombolható fedezékek sem elfelejtendőek.

Hiteles, rugalmas RPG-rendszerekből sem lesz hiány: használjuk ki a képességek széles skáláját a négy alaposztály és 16 specializáció között. Lesznek ritkább, rejtett karaktertípusok is, amiket csak távoli, félreeső helyeken, vagy különleges küldetések során lehet megtalálni. A játékstílussal érdemes kísérletezni és alkalmazkodni. A skillfákat keverhetjük, erősíthetjük egyes képességeinket, és érdemes olyan osztályokat és specializációkat választani. Használjuk ki a kutatást és varázslást tartalmazó, kiterjedt kraftoló rendszer előnyeit.

A Dark Envoy 2022-ben jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.