Virtuális középkor? Készül a Medieval Dynasty VR-változata!

A Render Cube RPG-je, a Medieval Dynasty PC-n már elérhető, de a készítők a jövőben VR-re is szeretnék átültetni.

 

 

Egy ideje már sok nyilvánosságot kap Render Cube által fejlesztett Medieval Dynasty című, a középkorban játszódó RPG, amely a műfaj és a túlélő játékmenet rajongói körében nagy sikert aratott. A cím PC-n már elérhető, és a tervek szerint konzolokra is megjelenik, de lehet, hogy még egy lépéssel tovább megy.

Mint arról a Push Square beszámolt, a fejlesztők egy lengyel oldalnak adtak interjút, amelyben több tervet is elárultak az elkövetkező hónapokra vonatkozóan. Ezek között beszélnek a játék jövőbeni virtuális valóság változatáról is, amelynek a fejlesztés már javában zajlik, és a négy gyártási cél közül az egyik már meg is valósult.

A játékot a Meta Quest 2 és a PSVR 2 platformra szeretnék kiadni.

A Medieval Dynasty VR-kiadása a tervek szerint valamikor legalább két platformon is megjelenik majd. Az első és legkézenfekvőbb a Meta Quest 2, de PlayStation VR2-re is érkezik majd, ami elég figyelemreméltó, tekintve, hogy eddig milyen kevés játékot erősítettek meg a Sony VR-katalógusához. A dátum azonban teljesen ismeretlen.

Az új verzióról elárulták, hogy nem egy egyszerű konverzió lesz a PC-ről ismert címből, hanem kifejezetten erre az új médiumra tervezik, megtartva az eredeti néhány mechanikáját és rendszerét. Ebben a fejlesztők már szerezhettek némi tapasztalatot, hiszen tavaly év végén implementáltak egy harmadik személyű módot, hogy alternatív módon élvezhessük az élményt.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu