Megvennéd II. Erzsébet királynő arany Wii-jét? Itt a lehetőség!

TECH HÍREK – Egy hírhedt, egyedi, aranyozott Wii-konzol, amelyet II. Erzsébet királynőnek szántak, előkerült, és most online árverésre bocsátották.

 

 

Emlékeztek még a Wii-re, a Nintendo ötödik nagy otthoni konzoljára? 2006-ban jött ki, és igyekezett minden korábbinál szélesebb demográfiai réteget megszólítani, mivel nagyobb hangsúlyt fektetett a mozgás-vezérelt videójátékokra. A konzol hatása olyan egyértelmű volt, hogy a versenytársak, a Microsoft és a Sony megalkották saját perifériáikat, az Xbox Kinectet és a PlayStation Move-ot.

A Nintendo konzoljából több mint 101 millió darabot adtak el, és ezzel minden idők hetedik legkelendőbb gépévé vált.

A Wii korszakában rengeteg fejlesztő akadt, akik különféle játékokat készítettek a konzolra. Sok ilyen játéknak valamilyen módon ki kellett használnia a konzol mozgásvezérlését, ami miatt néhány játékból hiányzott a csiszoltság, míg egyeseket valóban szörnyűnek tartottak. Nem meglepő tehát, hogy a Wii-re rengeteg borzalmas játék is kijött, és ezek közül az egyik egy marketingfogás történetéhez kötődik, amely egy aranyozott konzolról szólt.

Még 2009-ben a THQ megpróbálkozott a Big Family Games nevű saját minijáték-gyűjteményével, amelyet a cég egy másik középszerű címének tekintettek.

 

 

 

 

Híres történet, hogy reklámfogásként a THQ megpróbálta elküldeni a Wii konzol aranyozott változatát, kontrollerrel együtt, II. Erzsébet királynőnek.

Bár a csomag eljutott a Buckingham-palotába, nem jutott át a biztonságiakon, így visszaküldték a THQ-nak. Mivel a THQ 2012-ben csődbe ment, a konzolról egészen 2017-ig semmit nem lehetett tudni, amikor is egy gyűjtő megtalálta. A gép ezután egy másik gyűjtőhöz került, aki online árverésre bocsátotta a játéktörténelem e legendás darabját.

Az aranyszínű hardverre vonatkozó hirdetést a Goldin aukciós oldalon tették közzé, a leírás szerint mivel a konzolt a királynő számára rendelték, a Wii-t és a kontrollert is 24 karátos arannyal vonták be. Ráadásul a Big Family Games egy példánya is jár hozzá, tokkal és lemezzel, valamint a szükséges kábelekkel és érzékelősávval együtt.

Nem ez az első alkalom, hogy ezt a konzolt árverésre bocsátják, hiszen tavaly 300 ezer dollárért bocsátották online árverésre a „királynői” Wii-t. Az online piactérről azonban törölték, mivel aggályok merültek fel az eladóval kapcsolatban. Az aranyozott hardver új kikiáltási ára 2000 dollár, az aukció május 21-én, szombaton zárul, szóval még bőven van idő, hogy megtegyétek tétjeiteket…

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu