Több millió játékost húzott be a Godfall „mezítlábas” PlayStation Plus verziója

A Godfall: Challenger Edition néven futó kiadás a PlayStation Plus játékkínálatában is megfordult, és a Counterplay Games sikeresnek könyvelte el ezt a lépést.

 

A Godfall: Challenger Edition decemberben volt a PlayStation Plus játékkínálatának része. Ez volt az egyedüli PlayStation 5-ös játék a listában, és bizony az alap verzióhoz képest le volt butítva. Ebből a változatból ugyanis kimaradt a sztorimód, így a teljes élményért cserébe pénzt kellett leszurkolni a Counterplay Gamesnek és a kiadónak, a Gearboxnak. Ez persze nem nagyon nyerte el a játékosok tetszését, de úgy tűnik, hogy csak egy hangos kisebbségről van szó, ugyanis a játék rendezője, Daniel Nordlander a Seasoned Gamingnek elmondta, hogy sikeres húzás volt „a kihívó” verzió. A Sony döntött amúgy arról, hogy beteszi a PlayStation Plus kínálatába.

A Counterplay Games azt mondta korábban, hogy ez nem egy demó verzió a játékból, hanem mindössze egy költséghatékony, funkcióiban korlátozott kiadásnak tekinti azt. Nordlander a Seasoned Gamingnek pedig azt nyilatkozta, hogy örömmel fogadták a Godfall új játékosait a PlayStation Pluson keresztül (abban) indított Challenger Edition révén. Egy hónap alatt az Aperionért zajlott küzdelemben az összes platformon több mint két és fél millió új játékos lépett be. Ez a stúdió szemszögéből hatalmas győzelemnek tekinthető, ugyanis ezzel a változattal a cél az volt, hogy hihetetlen értéket kínáljanak, miközben közvetlenül két dolgot kínálnak a Godfallból, ami azt elképesztővé tette: egyrészt meg akarták mutatni az immerziót az erőben, hatalomban, továbbá a barátainkkal kipróbálhattunk több, a játék végére szánt endgame módozatokat.

A Godfall először PlayStation 5-re és PC-re jött ki (PS5-ön nyitócímként, így értelemszerűen 2020 novemberi rajtról van szó), majd tavaly augusztusban a PlayStation 4 port, idén áprilisban pedig az Xbox Series és Xbox One átiratok is megjelentek (Godfall: Ultimate Edition néven). Azóta emiatt még több játékosuk van, hiszen több platformra is elérhető lett a játékuk.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu