Kína tovább szigorít: újabb tiltások és korlátozások a videójátékok világában!

TECH HÍREK – A kínai hatóságok továbbra is fokozottan figyelik a videójátékokhoz kapcsolódó tartalmak, pl. a streaming fogyasztását a gyerekek körében.

 

 

Kína folytatja a videójátékok és az azokból származó termékek, például a tartalomkészítők elleni küzdelmet célzó intézkedések végrehajtását a fiatalok körében. A Reuters hírügynökség szerint a pekingi hatóságok új intézkedéseket hagytak jóvá, amelyek lehetetlenné teszik, hogy kiskorúak adományokat adjanak a streamelőknek, valamint hogy az élő adásaikat 22 óra után nézzék.

A GTA V és más játékok streamelését nemrég betiltották.

Mint a GamesIndustry emlékeztet, ez a legújabb lépés egy a gyermekek fogyasztási szokásainak visszaszorítását célzó intézkedések sorában, különösen a videójátékokkal és a streaming platformokkal kapcsolatban. Tavaly a 16 éven aluliak számára tiltották meg a streaminget, néhány hete pedig több videójátékot is kitiltottak a YouTube kínai alternatívájáról, a Bilibiliről, köztük a GTA V-t és a The Witcher 3-at.

Nem is beszélve a játékok használatának időkorlátjairól, amelyeket többek között arcfelismerő-korellenőrző rendszerekkel felügyelnek.

 

Cenzúra Kínában

 

Szintén a közelmúltban került be a hírekbe egy memorandum jóváhagyása, amelyben az ágazatot az ország történelme és kultúrája „helyes értékrendjének” tiszteletben tartására kérik, beleértve a szexuális és erkölcsi kérdésekkel kapcsolatos videójátékok betiltásának nagy kockázatát. Ezek a pekingi irányelvek olyan nagy iparági szereplőket érintenek, mint a Tencent, amelynek a PUBG módosított változatát kellett elindítania az ázsiai országban, valamint a Honor of Kings című sikersorozatnak nem megfelelő tartalma miatt feljelentéssel kellett szembenéznie.

Példaként a Steam kínai bevezetése eléggé szembetűnő volt: akkoriban mindössze 53 videójátékot tettek elérhetővé a teljes katalógusból…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu