Kiszivárgott a Duke Nukem Forever 2001-es verziója! [VIDEO]

A fejlesztői pokol mintapéldájának nevezhető játékból megnézhetünk egy korábbi változatot, ami talán jobb lett volna a szőke macsónak.

 

A Duke Nukem Forever 1997-es bejelentése és 2011-es megjelenése között rengeteg dolog történt: több engine, több stúdió is megfordult a napszemüveges úriember körül, de a végeredmény inkább felejthető volt (pláne a Duke Nukem 3D-hez képest volt gyenge). Eleinte azért láthattuk működés közben a játékot, ami a 2000-es évek előrehaladtával egyre inkább egy viccé vált, ugyanis teltek az esztendők, Duke pedig sehol…

A 4chan /v/ fórumán viszont felbukkant a Duke Nukem Forever 2001-es változata. Ez egy kiszivárgott build, amit állítólag júniusban közzé fognak valamilyen formában tenni, és a lenti videó is ebből származik. A fórum szerint majdnem mindegyik fejezet valamilyen formában ott van ebben a kiadásban. A játék nagyobb része játszható, de vannak szegmensek, amik nem, és ott ellenfelek sincsenek. Az E3-as tartalom mind megtalálható ebben a változatban.

De emlékezzünk vissza: 2001 még az az időszak volt, amikor a 3D Realms, a Duke Nukem 3D fejlesztői készítették a játékot (és ekkortájt az Unreal Engine-t alkalmazták; eredetileg a Quake II-es engine-nel kezdték létrehozni). A fejlesztés aztán egy átstruktúráláson esett át 2006-ban, és onnantól a Gearbox Software-hez jutott át a fejlesztés, köszönhetően Randy Pitchfordnak, aki anno a Duke Nukem 3D egyik dizájnere volt, ekkor pedig már a Gearboxot vezette. Amúgy meg ki tudja, hogy valóban hiteles-e a poszt, és tényleg a közönség elé jut a Duke Nukem Forever kiszivárgott buildje. Ha ez bekövetkezik, a játéktörténelem egyik részébe betekintést nyerhetnénk…

A 3D Realms és a Gearbox között aztán jogilag elfajult a helyzet, mert mindketten magukénak nevezték a Duke Nukem IP-t, de végül megegyeztek, és mivel már mind a két cég az Embracer Group alá tartozik, most már békésen, együtt is lehetne csinálni egy új játékot, már ha nem fog annak fejlesztése is 14 évig tartani.

Legalább George Broussard, a franchise egyik alkotója megerősítette a szivárgás hitelességét Twitteren.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu