Breaking: az EA Sports szakított a FIFA-val! Megszűnhet a leghíresebb focijáték?

30 évnyi együttműködés után az EA Sports szakított a FIFA-val, és a világhírű labdarúgó/focis franchise-t átnevezi EA Sports FC-re.

 

 

Ha eszünkbe jut az, hogy FIFA, két dolog közül az egyikre gondolhatunk: a nemzetközi labdarúgás vezető testületére vagy a labdarúgó-videójáték szériára. Ugyanakkor az utóbbi esetében szeizmikus léptékű változás áll előttünk, mivel az Electronic Arts megszünteti a FIFA-val való partnerséget.

Az évente megjelenő futballjátékok EA Sports FC névre kerülnek majd napvilágra ezentúl.

Tehát nem kell megijedni, nem szűnik meg a franchise, csupán nevet változtat. Az átnevezést bejelentő sajtóközleményben Cam Weber, az EA Sports ügyvezető alelnöke a márka 30 éves történetét ünnepelte, és egy „új korszakról” beszélt, amellyel a fejlesztő „új magasságokba kívánja emelni a globális futballélményeket.”

Az EA arról is biztosította a rajongókat, hogy a franchise összes legismertebb játékmódja, mint például az Ultimate Team, a Karrier mód, a VOLTA és a többi, az új EA Sports FC-ben is megmarad, ahogyan a világ legnagyobb futballligáival, például a Premier League-gel, a Bundesligával, az MLS-szel, a LaLigával és több mint 300 másik licencpartnerrel kötött partnerségek is.

Az EA és a FIFA szétválásának lehetőségét már egy ideje találgatták, mivel a két szervezet nyilvánosan vitatkozott az új üzleti megállapodásokról szóló tárgyalásokon.

Korábban voltak olyan hírek, amelyek szerint az Electronic Arts levédette az „EA Sports FC” címet, a lehetőségek között szerepelt, hogy egy új játékmód, egy ingyenesen játszható mód, vagy – ahogy a mai bejelentés is megerősíti – egy franchise-újrakeresztelés lesz a dologból. Akkoriban az a hír járta, hogy a FIFA irányító testülete négyévente 1 milliárd dollárt kér azért, hogy az EA engedélyt kapjon a FIFA név és logó feliratozására a dobozon. A FIFA a hírek szerint azt is vizsgálja, hogy saját maga terjeszkedjen-e közvetlenül a digitális terekbe, például az esportokba és az NFT-kbe.

Érdekes lesz látni, hogy a csapatok és a játékosok képmásaihoz kapcsolódó licencekből mennyit tud majd megtartani az EA a FIFA közvetlen közreműködése nélkül, bár azt mondták, hogy az ilyen jellegű dolgokról egy másik megállapodás keretében tárgyalnak, és még az is lehet, hogy végül külön-külön kell majd egyeztetniük az állítólagos 300 licencpartnerrel.

Forrás: EA.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu