Csökken a PS Plus iránti lelkesedés: kezdhetnek aggódni a Sonynal?

TECH HÍREK – A Sony legfrissebb pénzügyi jelentése szerint érezhetően visszaesett a PS Plus előfizetők száma, bár a vezetők továbbra is optimisták.

 

 

Bár a PlayStation PS Plus szolgáltatása lényegesen régebb óta létezik, mint a Game Pass, még mindig egymás fő riválisainak tekinthetőek. A Game Passhoz hasonlóan a Sony szolgáltatása is egy fizetős előfizetés, amely havonta válogatott ingyenes játékokat kínál az ügyfeleknek. Az előfizetők emellett korai hozzáférést kapnak a hamarosan megjelenő PlayStation-címekhez, és kedvezményeket a PlayStation Store-ban történő rendszeres vásárlásokból.

Egy friss beszámoló alapján a Sony nehezen tartja meg a PS Plus előfizetőit.

A PlayStation Plusnak azonban lehetnek gondjai. Egy friss jelentés szerint a Sony nehezen tartja meg a szolgáltatás előfizetőit, a taglétszám az elmúlt hónapokban érezhetően csökkent. A Sony vezetői azonban azt állítják, hogy a jelentés nem aggasztja őket.

A PlayStation 5-öt gyártó Sony legfrissebb pénzügyi jelentése szerint a PS Plus 2021 decembere és 2022 márciusa között mintegy 600 ezer előfizetőt veszített. Bár ez nem tűnik soknak a PS Plus 47,4 millió fennmaradó előfizetőjéhez képest, mégis érezhető visszaesés a tagok számában. A hírek szerint az elmúlt nyolc évben ez csak a második alkalom, hogy a PlayStation Plus taglétszáma csökken. Emellett a szolgáltatás aktív felhasználóinak száma is csökkent, ami a játékokkal játszó vagy a PlayStation-hálózatba bejelentkezett egyedi fiókok várható teljes számát jelenti.

A jelentések szerint a Sony 2020 márciusa óta mintegy 5,9 millió aktív felhasználót veszített.

Tehát, habár a PlayStation Plus aligha éli válságát, a visszaesés mégis jelentős. Ennek ellenére Hikori Totoki, a PlayStation pénzügyi igazgatója mégsem tűnt borúlátónak, amikor nemrég a Toisthe hírportál riporterének nyilatkozott. Totoki szerint, bár 2020 óta csökkent a kereslet, a PS Plus a megmaradt előfizetők körében nagy fokú elkötelezettséget mutat. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a szolgáltatás idővel visszaszerzi előfizetőit, és a visszaesést „átmeneti problémának” nevezte. Optimista abban is, hogy a Playstation Plus meg tudja tartani a magas szintű elkötelezettséget.

Totoki továbbá hozzátette, hogy a Sony a felhasználók számának fellendülésére számít az előfizetéses szolgáltatás tervezett átalakítását követően.

A Sony márciusban jelentette be a PS Plus újratervezését, bár a pletykák jócskán korábbra nyúlnak.

Emellett háromszintű modellre vált, Essential, Extra és Premium szintekkel. A Sony idén nyáron tervezi bevezetni a változásokat, és remélhetőleg jobb fogadtatásban részesül, mint a Sony 2020-ban átalakított PlayStation Store-ja.

Addig is a PlayStation Plus továbbra is bőven tartogat meglepetéseket a tagoknak. A következő hónapban olyan címek szerepelnek a játékkínálatban, mint a Hood: Outlaws and Legends és a Slay the Spire. A Persona 5 című sikeres JRPG-t sem késő még igényelni, mielőtt holnap elhagyja a gyűjteményt. Az előfizetők a FIFA 22-t, a Tribes of Midgardot és a Curse of the Dead Godsot is megkaparinthatjátok májusi ingyenes játékként.

Forrás: Toisthe

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu