Egy nagy IP-t és egy remake-et fog 2023 elején kiadni az Electronic Arts

Négy, még be nem jelentett játékra utalt pénzügyi jelentésében az Andrew Wilson vezette cég.

 

Az Electronic Arts 2023 elején egy nagy IP-t, illetve egy remake-t fogja publikálni egy EA Partners, egy EA Sports játék, továbbá az EA Sports PGA Tour mellett. A négy, meg nem nevezett játék még nyilvánosan nem lett közölve. Itt kezd kicsit furcsa lenni a helyzet. A remake esetében tippelhetnénk, hogy ez a Motive-nél készülő Dead Space Remake lehet, hiszen erről a kiadó már megerősítette, hogy 2023 elején fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re…

Ez eddig még logikus is lenne, de ez a játék nincsen ott a megjelenésre tervezett játékok listáján! Vagy halasztva lett a Dead Space Remake (és ezt így tudtuk meg…), vagy ez egy teljesen más remake projekt lehet, amiről még nem rántotta le a leplet az Electronic Arts. Mivel a kiadónak hatalmas játékkatalógusa (és szintén hatalmas számú, kivégzett stúdiója…) van, egyszerűen lehetetlen találgatni arról, hogy mi lehet ez, ha nem Isaac Clarke kalandjának felújításáról van szó!

Itt már szó volt arról, hogy az Electronic Arts és a FIFA hivatalosan is felbontotta a szerződését, így a FIFA 23 lesz az utolsó az EA Sportstól. A sajtóközleményben Andrew Wilson azt írta, hogy a folytatás, az EA Sports FC körül már van egy elképzelésük a legnagyobb, legerősebb hatású fociklubot akarják felépíteni a futballrajongók között. Majdnem három évtizedig a világ legnagyobb focis közösségét építették több száz milliónyi játékossal, több ezer atlétikus partnerükkel, továbbá többszáz ligával, szövetséggel és csapattal. Az EA Sports FC Wilson szerint mindenkinek helyet fog adni szerte a világon.

Az Electronic Arts közleménye szerint az EA Sports FC lesz a kiadó platformjra arra, hogy innovatív lehessen, alkothasson, és új élményeket hozzon létre. A sport több területét életre fogja kelteni, és az EA Sports nemzetközi focijátékainak 150+ millió játékosának erejét fogja bevetni, hogy a következő években száz és száz milliónyi új rajongót érhessen el. Több mint 300 licencelt partnerükkel 700 csapatban, 100 stadionban és több mint 30 ligában több mint 19 ezer atlétához lesz hozzáférésünk.

Az EA Sports FC-vel a futballos licenszek portfóliójának elérését és erejét meg fogja növelni az Electronic Arts ugyanis a megtartott licenszelt focis tartalmak mellett bővíteni is fog, skálázódik az új élményekhez, és több platformon is biztosít majd hozzáférést. (iOS, Android?) Befogadó, innovatív lesz, ugyanis a női és a grassroot (teljesen helyi) focit is felkarolja majd. A jelenlegi EA Sports focijátékokra nem lesz hatással az EA Sports FC, ugyanis idén ősszel a legnagyobb, legkiterjedtebb FIFA játék készül. Több játékmód, funkció, csapat, liga, játékos és bajnokság lesz mint bármelyik korábbi részben. Az innovációt a FIFA Mobile, a FIFA Online 4 és az eSport is érzékelni fogja.

Wilson még azt írta a közleményében, hogy hálás a FIFÁnak a sok évnyi partnerségért. A nemzetközi foci jövőjét fényesnek tartja, ugyanis a rajongói tábor nem volt még ennyire erős. Az EA Sports FC szerinte képes lesz a sport szívébe eljutni, és az innovatív és hiteles élményekkel örömet okozht a növekedő fociközönségnek. Miben lesz innováció, az Ultimate Teamben…? További részletek a nyáron…

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu