Nem nagyon fogy a PlayStation 5 és a PlayStation 4 sem!

A Sony eközben a PlayStation 3-nak és a PlayStation Vitának is csinált új firmware-t… ami tovább kurtította a két platform funkcióit.

 

A Sony is közölte a negyedéves pénzügyi jelentését. Ebből megtudtuk, hogy március 31-ével bezárólag 19,3 millió PlayStation 5-öt szállítottak a boltokba, és 2022 első negyedévében mindössze két milliót sikerült „a kékeknek” felmutatnia. A PlayStation 4 117,2 milliónál tart (és joggal vélekedünk úgy, hogy a Nintendo Switch az év végére még a chiphiány ellenére IS le fogja hagyni a PS4-et!), és mindössze 0,1 millióval nőtt a negyedéves adat. Mind a PS5, mind a PS4 visszaesést mutathat fel. 2021 első negyedévéhez képest a PlayStation 5 1,3 millióval esett vissza (3,3 millióról), a PlayStation 4 pedig 1 millióról 100 ezerre csökkent (ami laza 90%, akárhogy is számolgatjuk…).

A Sony közölte elvárásait is. Az április elsejével elindult üzleti évben 18 millió PlayStation 5-öt szeretne a boltokba szállítani (és ahogy a Switchnél, úgy itt sincs szétbontva a PS5 Standard Editionre és a PS5 Digital Editionre…), és a cég szerint ez „egy olyan szám, amely az alkatrészbeszerzésre vonatkozó jelenlegi rálátásukon alapul”.

A PlayStation Plusos számot nem részletezzük (ezt itt már megtettük), úgyhogy még megemlítjük a játékeladásos adatokat. A PlayStation 5 és a PlayStation 4 összesen 70,5 millió játékértékesítést hozott össze az év első három hónapjában. Ez 9,1 millióval több az egy évvel korábbi 61,4 milliós adathoz képest. A 70,5-ből 14,5 millió first-party, belsős fejlesztés, ami pedig 6,6 milliós emelkedés a tavalyi 7,9 millióval szemben. Viszont van egy csökkenés! Tavaly a digitális (PlayStation Store-os) játékértékesítés aránya 79% volt, ez viszont 71%-ra ment le…

Ugorjunk vissza a Sony két korábbi hardverére. A PlayStation 3 a 4.89-es, a PlayStation Vita pedig a 3.74-es firmware-t kapta meg, és a Twitteren azt olvashatjuk, hogy a Sony funkciókat VETT KI a készülékeiből! Most már sem a PS3-on, sem a PS Vitán nincs lehetőségünk fiókot csinálni, néhány fiókkezelő beállítás is el lett távolítva, végezetül készülékes jelszó kell a bejelentkezéshez (azaz kétszintű hitelesítés kell). A PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en, esetleg a PlayStation Network weboldalán létrehozott fiókok korlátozás nélkül mennek.

Mivel a PS3 és a PS Vita PlayStation Store-jai már csak közvetlenül a hardverről érhető el (neten keresztül nem!), plusz nem lehet már bankkártyával vásárolni rájuk (muszáj PSN kártyákat aktiválni), ezzel is a váltásra késztet minket a Sony…

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu