A Sony szerint a PS5-játékok PS Plus Day One napra történő felrakása „rontaná” a minőségüket

A Sony pénzügyi igazgatója, Hikori Totoki egy nemrégiben tartott kérdezz-felelek során kifejtette, hogy a PS5 exkluzív játékok PS Plus első napon való megjelenése a minőség romlását eredményezné.

 

Kétségtelen, hogy a Microsoft Xbox Game Pass előfizetésének egyik legnagyobb eladási pontjai az első napon elérhető játékok. A Starfield (a közelmúltbeli késése ellenére) első napjának megszerzése pusztán egy előfizetéssel például csábító kilátás. Sokan azonban azt is megkérdőjelezték, hogy más kiadók miért nem teszik ezt, például a Sony miért nem teszi ezt a PS5-ös címeket a PS Plus első napján.

Mivel a PS Plus Premium is júniusban jelenik meg, sokan úgy érezhetik, hogy ez egy elszalasztott lehetőség a Sony részéről, de lehet, hogy ez nem teljesen így van. A közelmúltban több vállalat is kiadott pénzügyi közleményeket és megerősítette a pénzügyi év kiadásait, a Sony pénzügyi igazgatója, Hikori Totoki pedig a Sony eredményei után egy kérdezz-felelek ülésen beszélt.

Totoki nem volt hajlandó kommentálni a versenytársak megközelítését, de arról beszélt, hogy a Sony miért nem tudja a PS5-ös játékokat egynapos PS Plusra tenni. A VGC átirata szerint: „Az AAA-címek a PS5-ön, ha ezen az előfizetéses szolgáltatáson terjesztjük őket, akkor lehet, hogy csökkentenünk kell az ehhez szükséges befektetést. Ez rontja az első féltől származó címek minőségét, és ez a mi aggodalmunk. Ezért szeretnénk biztosítani, hogy megfelelő fejlesztési költségeket fordítunk arra, hogy szilárd termékek és címek kerüljenek megfelelő módon bevezetésre”.

Kétségtelen, hogy az olyan nagy PlayStation-játékok esetében, mint a God of War: Ragnarok, a Spider-Man 2 és így tovább, senki sem szeretné, ha romlana a játék minősége. Volt néhány rosszhiszemű „fogás” erre a megjegyzésre, ahol az online felhasználók azt sugallták, hogy a Sony összemossa a minőséget a pénzzel, de ez egy üzleti jelentés. A játékok elkészítése és fejlesztése rengeteg pénzbe kerül, különösen a Sony szintjén.

Bár a Totoki nem megy bele ebbe, érdemes hozzátenni, hogy a Microsoft és a Sony lényegében alma és narancs összehasonlítása. A Microsoft hatalmas vállalat a Sonyhoz képest – a Microsoft piaci tőkeértéke trilliárdos nagyságrendű, míg a Sonyé milliárdos. Ez óriási különbség, és az Xbox Game Pass pontos jövedelmezősége nem ismert. A „felhasználószerzés” fázisában a Microsoft megengedheti/megteheti magának, hogy rengeteg pénzt veszítsen a Game Passon, míg a Sony nem rendelkezik olyan mély zsebekkel, mint a Microsoft.

Ez a megjegyzés arra enged következtetni, hogy ahhoz, hogy a Sony ezt komoly stratégiai vagy pénzügyi veszteség nélkül megtehesse, csökkentenie kellene a játékok minőségét. Így, bár a rajongók nem kapnak PS5-exkluzív játékokat a PS Plus első napján, biztató tudni, hogy a Sony a minőséget helyezi előtérbe. Ez egy elég tisztességes kompromisszum, ha az emberek figyelembe veszik a Horizon Forbidden West, a Returnal, a Demon’s Souls Remake és a többit, miközben azt is tudják, hogy még több van a láthatáron.

A PS Plus előfizetők minden hónapban egy maréknyi ingyenes játékot kapnak, melyeknek minősége változó – legutóbb a FIFA 22-őt kapták többek között.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu