Star Wars Jedi: Fallen Order: el sem hiszed, mennyire másképp festhetett volna Cal Kestis!

Egy fejlesztő szerint Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztői közül sokan azt szorgalmazták, hogy a főszereplő fekete és/vagy nő legyen, de nemet mondtak nekik.

 

 

Korábban már pletykálták, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order főszereplője eredetileg nő lehetett volna, de a Sequel-trilógiában szereplő Rey miatt elvetették az ötletet. A Respawn egy korábbi fejlesztője azonban vetett némi fényt a témára. A Twitter-felhasználó @NoraShramek, egy játékfejlesztő, aki korábban többek között a Respawnnál, a Riotnál és az Insomniacnál is dolgozott, nemrég elárulta, hogy sok fejlesztő szerette volna, ha a főszereplő fekete és/vagy nő lenne.

Nora szerint „SOK” fejlesztő szorgalmazta a dolgot, de a Respawn felső vezetése nemet mondott nekik…

„Ez nem a gonosz EA vagy a túlzottan irányítás-mániás Lucasfilm/Disney volt.” Állítólag két fő oka volt ennek az elutasításnak. Az első, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order-ben már volt két fekete szereplő; a második pedig Rey miatt volt. Nora azt is sugallja, hogy a döntéseket meghozók demográfiai összetétele nagyrészt, ha nem teljesen, fehér férfiakból állt.

Nora a továbbiakban megosztott egy állítólagos megjegyzést is, amelyet valaki más tett a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztőcsapatában, ez pedig a következő volt: „Szerintem az összes feketének fényesebb bőrre van szüksége, mert a feketéknek zsírosabb a bőrük, mint másoknak.” Ugyanakkor Nora hozzátette, hogy már nem dolgozik a Respawn Entertainmentnél, és információi szerint nagyon komoly változások történtek a fejlesztőcégnél – csak személyesen nem tudja igazolni.

Azt is megjegyezte, hogy a fejlesztőcsapat többsége törődött a reprezentációval; a Cal Kestis megjelenésére vonatkozó döntést néhány ember erőltette.

Nora hangsúlyozta, nincs semmi problémája a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel, Cal Kestisszel vagy az őt alakító színésszel, Cameron Monaghan-nel, mivel szerinte remek munkát végzett, és rengeteg Cal merchje van – de úgy véli, egy „elvesztett lehetőségről” van szó.

Remélhetőleg Nora kijelentése a Respawnnál történt változásokról igaznak bizonyul. Az EA a Star Wars Jedi: Fallen Order 2 mellett három Star Wars-projekt fölé is a Respawnt tette ilyen vagy olyan formában. Talán ami itt elszalasztott lehetőség volt, azt a Respawn egy másik Star Wars-játékában képes lesz majd megvalósítani.

Forrás: GameByte

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu