Dűne: Shaddam IV. császár szerepére Christopher Walkent szerződtették

MOZI HÍREK – Christopher Walken kapta meg a Padisah Shaddam IV. császár szerepét a Dűne második filmjében.

 

Christopher Walken a Dűne: Második részének legújabb sztárszereplője. A Deadline szerint az Oscar-díjas színész a Corrino-házból származó Shaddam IV. padisah császárt fogja alakítani a filmben. A karaktert korábban José Ferrer alakította a Dűne (1984) című filmben. A császárról a 2021-es Dűne-ben röviden említést tettek, de a filmben nem volt látható. Az ő parancsára azonban az Atreides-házból Leto herceget (Oscar Isaac) küldték, hogy vegye át az Arrakis sivatagi bolygó feletti uralmat a Harkonnen-háztól, és ezzel kezdetét vette a két ház közötti konfliktus.

Ez a hír azután érkezett, hogy nemrég bejelentették Florence Pugh és Austin Butler szerepeltetését a Dűne Második részében. Pugh Irulan hercegnőt, a császár lányát fogja alakítani, míg Butler Feyd-Rautha-t, Harkonnen báró (Stellan Skarsgård) pszichopata unokaöccsét. A karaktert Sting alakította az 1984-es filmben. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin ismét szerepet kapnak a Dűne: Második részében. Denis Villeneuve fogja rendezni a filmet a Jon Spaihts-szel közösen írt forgatókönyv alapján.

Bár Walken szereposztása meglepő lehet Frank Herbert könyvének rajongói számára, hiszen a császárt korához képest fiatalnak írják le, nem néz ki idősebbnek 35 évesnél, pedig már 72 éves. A 79 éves Walken azonban továbbra is Hollywood egyik legjobb színésze, és Villeneuve biztos, hogy valamit akar, ha úgy döntött, hogy A szarvasvadász színészét is a fedélzetére hívja. Talán Walken vissza lesz fiatalítva. De ismerve Villeneuve-t és a minimális CGI iránti elkötelezettségét, ez nagyon valószínűtlen. A másik rajongói választás a 75 éves Charles Dance volt, különösen a Trónok harca sorozatban Tywin Lannisterként nyújtott tekintélyt parancsoló alakítása után.

Walken azonban kétségkívül ragyogni fog a kegyetlen és rideg Shaddam IV. császár szerepében.

A Dűne igen magasra tette a lécet a sci-fi filmek számára, és mint ilyen, a Dűne: Második rész rengeteg elvárást fog támasztani, amikor jövő októberben megérkezik. Denis Villeneuve és a Dűne többi szereplője és stábja azonban visszatér a folytatáshoz, és megígérték, hogy a második rész felülmúlja majd az első filmet. Egy nemrégiben adott interjúban Villeneuve a második filmet a „legnagyobb kihívásként” jellemezte.

„Nagyon intenzív lesz. Éppen az előkészületeknél tartok. Hétfő reggel, amint elhagyjuk Los Angelest, elkezdődik az előkészületek folytatása. A filmről nem mondhatok semmit – nem szeretek projektekről beszélni, miközben csinálom őket -, de valószínűleg ez lesz karrierem legnagyobb kihívása, ismétlem, mert még összetettebb, mint az első rész.”

Bár a Dűne nem volt túl bonyolult, ellentétben a könyvekkel, amelyeket hihetetlenül nehéz felfogni, elég hangulatos és lassú volt. A tempó és a játékidő azonban szándékos volt, hogy a közönség megismerkedjen ezzel a lenyűgöző új világgal és karakterekkel. Villeneuve azonban megígérte, hogy a Dűne: Második rész akciódúsabb lesz, vagy ahogy ő fogalmazott, „filmszerűbb”.

„A különbség csak annyi, hogy a Dűne: Az első rész természetesen olyan, mint egy bevezetés egy világba, ahol elmagyarázzuk, hogy ki kicsoda, ki mit csinál, és mi a technológia? Mi itt a kultúra? A második film szerintem sokkal több szórakozásra ad majd lehetőséget. Bizonyos értelemben filmszerűbb lesz. Ez minden, amit mondhatok.”

Dűne: Második rész forgatása idén nyáron kezdődik, és 2023. október 20-án mutatják be a mozikban.

Ami Christopher Walkent illeti, őt nemrég a Különválás című zseniális AppleTV+ sorozatban láthattuk.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu