Független akar maradni a Ubisoft; tavaszra meg fog jelenni a Skull & Bones

A Ubisoft közölte pénzügyi jelentését a márciussal befejeződött üzleti évéből.

 

A nettó jövedelemben az eggyel korábbi üzleti évhez képest 5%-os csökkenés, ám a régebbi játékkatalógusaikból származó értékesítésben 11,1%-os növekedés merült fel. Az Assassin’s Creed nettó pénzforgalma majdnem megduplázódott, és az Assassin’s Creed: Valhalla több játékost mutatott fel mint amikor megjelent. A Far Cry a franchise legjobb évét tudja maga mögött, és a Rainbow Six is anyagilag jó évet mutatott fel a Rainbow Six: Extraction (a PvE kooperatív spin-off) megjelenése miatt. A kiadó igyekszik független maradni, ezért a Guillemot-család elkezdett részvényeket vásárolni.

2023 márciusának végére a Ubisoft elvárja, hogy az Avatar: Frontiers of Pandora, a Mario + Rabbids: Sparks of Hope, és a Skull & Bones is megjelenjen. A free-to-play játékoktól a pénzforgalom jelentőségteljes növekedését várja el Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója, aki ezt nyilatkozta: „Most lépünk be a jelentős növekedési ütem új, többéves szakaszába, amelyet az elmúlt években végrehajtott beruházásaink jelentős előrehaladása ösztönöz. Ambiciózus terveink vannak a legnagyobb franchise-aink bővítésére, nevezetesen négy ígéretes, fejlesztés alatt álló mobiljátékkal, valamint a teljes portfóliónk bővítésére új IP-kkel és masszív szórakoztatóipari licencelt brandekkel. Működésünket több üzleti modellel és több platformon keresztül diverzifikáljuk, és tovább növeljük visszatérő profilunkat. Ennek következtében 2023-24-től kezdődően működési bevételeink jelentős fejlődésére számítunk.”

A legegyszerűbb, ha szétbontjuk, hogy pontosan mikkel tervez a Ubisoft:

 

  • Free-to-play játékok: The Division Heartland, XDefiant, Ghost Recon Frontline, Project Q
  • Mobilos játékok: The Division Mobile, Rainbow Six Mobile, Assassin’s Creed Mobile
  • VR-játékok: Assassin’s Creed VR, Splinter Cell VR
  • A fizetős „prémium” játékok: The Settlers, Prince of Persia: Sands of Time Remake, Assassin’s Creed Infinity, Beyond Good & Evil 2, Roller Champions, a nyílt világú Star Wars játék, Splinter Cell Remake.
  • A pletykált játékok: Assassin’s Creed Rift, az Immortals: Fenyx Rising folytatása, egy 2,5D-s Prince of Persia, amit a Ubisoft Montpellier fejleszt, illetve a The Crew 3.
  • Ezek közül a játékok, amik áprilisra megjelenhetnek: The Settlers, Roller Champions, and Assassin’s Creed Rift.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu