Megalopolis: Francis Ford Coppola új filmje elképesztő szereposztással készül!

MOZI HÍREK – Francis Ford Coppola Megalopolis című álomprojektjének forgatása idén ősszel kezdődik.

 

 

Francis Ford Coppola közzétette a több mint két évtizede készülő Megalopolis című film szereplőgárdáját. A filmben Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne és Jon Voight szerepel majd. A keresztapa rendezője, Francis Ford Coppola kénytelen volt eladni borászatának egy részét, hogy finanszírozni tudja álmai projektjét. A költségvetést valamivel 100 millió dollár alatt határozták meg. Coppola írta a forgatókönyvet, és ő fogja rendezni a játékfilmet, amely New York egy utópisztikus változatában játszódik.

A Megalopolis egy borzalmas katasztrófa után játszódik és igencsak összetett mondanivalóval bír majd. A GQ magazin újságírójának, Zach Baronnak adott nemrég interjújában Coppola a következőképpen magyarázta a film cselekményét:

„Ez egy szerelmi történet. Egy nő két férfi iránti hűsége között őrlődik.”

„De nem csak a két férfi iránt [táplál érzéseket]. Mindegyik férfi egy-egy filozófiai elvvel érkezik. Az egyik az apja, aki felnevelte őt, aki ölbe tett kézzel tanította latinra, és aki egy sokkal klasszikusabb társadalomszemlélet, a Marcus Aurelius-féle szemlélet híve. A másik, aki a szerető, az apa ellensége, de egy sokkal progresszívebb >>Ugorjunk a jövőbe, ugorjuk át mindazt a szemetet, ami 10.000 éve fertőzi az emberiséget<< szemléletet vall. Találjuk meg azt, amik valójában vagyunk, vagyis egy felvilágosult, barátságos, vidám fajt” – mondta Coppola az interjúban.

Coppola A keresztapa 1972-es megjelenése után vált keresett rendezővé. A keresztapa, A keresztapa II. és a Patton című filmekért öt Oscar-díjat kapott, és számos más díjat is elnyert, köztük a Brit Filmakadémia díját az Apokalipszis mostért, valamint hat Golden Globe-díjat az Amerikai graffiti, az Apokalipszis most és A keresztapa című filmekért.

Coppola kétségtelenül nagyágyúkból álló csapatot hozott össze készülő, Megalopolis című filmjéhez.

Driver legutóbb A Gucci-házban tűnt fel Maurizio Gucci szerepében. Az Oscar- és Emmy-díjra jelölt színész állandó szereplője volt az HBO Csajok című sorozatának, és Ben Solo/Kylo Rent alakította a Star Wars folytatás-trilógiájában. Driver következő projektjei közé tartozik a White Noise, a 65 és a Ferrari, ahol Enzo Ferrari szerepében fog feltűnni.

Emmanuel, a népszerű színházi színésznő leginkább Missandei megformálásáról ismert az HBO Trónok harca című sorozatában. 2012-ben csatlakozott a Halálos iramban-franchise-hoz Ramsey szerepében. Nemrég fejezte be a The Bride című horrorfilm forgatását.

Fishburne már 14 évesen dolgozott együtt az ikonikus rendezővel. Az Apokalipszis most-ban a 17 éves Tyrone Millert alakította. Később kiderült, hogy Fishburne hazudott a koráról, hogy szerepet kapjon a filmben. 2023-ban a John Wick: Chapter 4 című filmben fog szerepelni Mátrix-társával, Keanu Reeves-szel.

Whitaker legendásan sokoldalú színész, 2006-ban Az utolsó skót király című filmben nyújtott munkájáért több díjat is elnyert, köztük a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Legközelebb Doc Broadus bokszedzőt fogja alakítani a Heart of a Lion című, George Foremanről szóló életrajzi filmben.

Jon Voight az 1960-as évek végén vált ismert színésszé, miután főszerepet játszott az Éjféli cowboyban. Azóta is folyamatosan dolgozik filmekben és televízióban, és több díjat is nyert az Éjféli cowboy, a Hazatérés, a Szökevényvonat és a Ray Donovan című produkciókban nyújtott munkájáért.

A Megalopolis forgatása a tervek szerint még idén ősszel elkezdődik.

Forrás: CQ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu