Tarol a Nintendo Switch és az új LEGO Star Wars az USA-ban!

TECH HÍREK – A Nintendo Switch hibrid megelőzte a PS4-et, és ezzel a negyedik legnépszerűbb konzol lett az Egyesült Államok történetében.

 

 

A Nintendo Switch egy igazi sikertörténet. A legutóbbi pénzügyi évének eredményei szerint a vállalat minden idők legjobb évét könyvelhette el a konzolgép játékeladásai tekintetében, amihez hozzátartozik, hogy hibridje továbbra is töretlen az eladási sikerekben. Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy a kiotói irodákban elkezdődjön az ünneplés, most megerősíthetjük azt, amit a legfrissebb becslések már előre jeleztek: a Nintendo Switch megelőzte a PS4-et, és az Egyesült Államok történetének negyedik legkelendőbb konzoljává vált.

A Nintendo Switch a legkelendőbb konzol az Egyesült Államokban 2022-ben.

Az NPD Group elemzőközpont munkatársa, Mat Piscatella által megosztott adatok igencsak árulkodóak. Az áprilisi eredmények legfontosabb híreiről már beszámoltunk, de azt is érdemes megemlíteni, hogy a hónap valójában nyereséges volt a Nintendo számára. Hiszen a Nintendo Switch (beleértve az OLED-et és a Lite-ot is) volt a legkelendőbb konzol ebben a hónapban, és általában 2022-ben is eddig. Hasonlóképpen az Xbox sorozat mindkét területen a második helyen áll.

Alig több mint egy hónapja van a piacon, a legújabb LEGO Star Wars máris a hatodik legkelendőbb LEGO játék a franchise történetében.

Az eladásaival legtöbb dollárt generáló konzol díját – legalábbis az áprilisi hónapban – a PS5 nyerte el. Az Xbox Series és a Nintendo Switch szorosan követi: a második és harmadik helyen zárják a hónapot, bár nem szabad megfeledkeznünk a videójátékok amerikai teljesítményéről sem. Ugyanis Piscatella adatai szerint a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga úgy tűnik, hogy személyes rekordot döntött.

Ennek mentén a TT Games legújabb alkotása nem csak az áprilisi szoftvereladásokat vezette, hanem már az első napokban a 2022-es év második legkelendőbb játékává vált. Ezek a számok, amelyek a Nintendo Switch, PlayStation, Xbox és Steam verziók eladásait tükrözik, a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga-t a franchise történetének hatodik legkelendőbb LEGO játékává teszik, úgy, hogy még csak egy hónap telt el a megjelenése óta.

Mindenképpen nagyszerű hónap volt ez mind a Nintendo Switch, mind a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga számára. Csak dicsérni tudjuk a TT Games munkáját legújabb játékukkal, hiszen sikerült egy abszurdan szórakoztató címet fejleszteniük, amely egyben tisztelgés az űrbeli franchise mindhárom filmtrilógiája előtt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu