Arma Reforger: konzolokra is érkezhet a hírhedt katonai szimulációs sorozat?!

Az Arma Reforger lesz a következő játék a sorozatban, amely a fejlesztők szerint hidat képez majd az Arma 4 felé.

 

 

Egy kiszivárgott marketingkalauz azt állítja, hogy az Arma-sorozat következő játéka az Arma Reforger lehet, amely a Bohemia Interactive új Enfusion motorját használja, de külön kiemelték, hogy ez még nem az Arma 4 lesz. A negyedik rész fejlesztésének bonyolultsága miatt – áll az útmutatóban – a Bohemia szándéka szerint a játék egy híd lesz az Arma 3 közössége és az új játék között, amely egy új közönségnek – a konzolos játékosoknak – is bemutatná a franchise-t.

Az Arma Reforger állítólag Xbox és PlayStation konzolokra is megjelenik majd.

A marketingkalauz a Reddit Gaming Leaks and Rumours nevű fórumára került fel. Széles körben hitelesként kezelik, tekintve, hogy egy múlt heti bejegyzésük szerint maga a Bohemia tart majd május 17-én egy The Future of Arma prezentációt.

A szivárgás szerint a játék egy fiktív szigeten, az Atlanti-óceánban lévő Everon nevű szigeten fog játszódni, közel egy másik fiktív „Armaverse” szigethez, Maldenhez. (Everon szigete ismerős lehet az egykori Operation Flashpoint-veteránoknak, ugyanis egyike volt annak idején a játék helyszíneinek.)

 

 

 

 

Kicsit hasonlóan az OpFlashpoint-hoz, az új játék is a múltban, vagyis „egy alternatív 1989-ben” játszódik majd, az amerikai és a szovjet erők közötti konfliktus idején. A játék leírásából arra lehet következtetni, hogy az Arma Reforger talán egy kicsit elérhetőbb lesz a casual játékosok számára, mint korábban. A Bohemia nyilvánvalóan azt is reméli, hogy az Enfusion motor és technológia modderek számára történő kiadásával a tényleges Arma 4 megjelenése előtt, már a megjelenésre egy ütőképes modder közösség áll majd rendelkezésre.

Figyelemre méltó, hogy a marketing útmutató hangsúlyozza a Bohemia további együttműködését a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával, amit korábban az Arma 3 Laws of War DLC-je példázott.

A marketingkalauz szerint a játék továbbra is ápolni fogja a sorozat „háborúellenes humanitárius fókusszal” rendelkező funkcióit, továbbra is „a nemzetközi humanitárius jogot tárja fel, terjeszti és népszerűsíti a játékban.”

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu