Mafia 4: Amerikán kívül játszódik a következő felvonás és megtudtuk, ki az új főszereplő! [VIDEO]

Az XboxEra podcastben az egyik műsorvezető, Shpeshal Nick beszélt arról, amit a Hangar 13 és a 2K készít éppen. A Mafiából lesz egy új rész, és szerinte az egész a franchise előzményeként fog szolgálni, így az első, a már jó két évtizede PC-re megjelent felvonás előtt fog játszódni a negyedik Mafia.

 

A bennfentes szerint Don Salierit irányíthatjuk majd, ahogy felemelkedik a ranglétrán a XIX. végén és a XX. század elején… és ezt nem az Egyesült Államokban fogja megtenni (ellentétben az eddigi három résszel, ugyebár…), hanem Szicíliában lesz nagy befolyású személy. Szóval a Mafia mondhatni „hazatérhet”, hiszen maga az elnevezés is az olasz írásmódot követi. A történetben állítólag Don Salieri családja is nagy fontossággal bír.

Lesz még egy eltérés. A Mafia 3 viszonylag lineáris volt, de ehhez képest még inkább ezt az irányelvet fogja követni a negyedik rész, így az első két rész dizájnja felé fog terelődni. Persze ez még nem garancia a sikerre: az első Mafia nem véletlenül volt sikeres; ott egyszerűen a játékos akkora fenékberúgást kapott, ha nem tisztelte a játék elemeit, hogy a fal adta a másikat. Nem volt nehézségi szint (a remake-ben igen…), nem volt regenerálódó HP (a remake-ben pedig igen…), és egyszerűen meg kellett tanulni: a Thompson géppuska hatalmasat szórt, ha folyamatosan lőttünk; a shotgunt pedig nem éppen ötven méterre tervezték. Pontos, óvatos játékmenet, az volt a túlélés záloga…

Ez persze nem hivatalos, de a Take-Two-t ismerve biztosan készül valami, de azért még korai állapotban tart a Mafia 4 fejlesztése. Így egyhamar nem fog megjelenni, de bátran lehet tippelni, hogy PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül.

Azért nagy kérdőjel, hogy Dan Vávra nélkül (a Mafia első részének rendezője, forgatókönyv-írója és vezető tervezője; legutóbb a Kingdom Come: Deliverance-ot hozta össze) a franchise legújabb része mire lesz képes?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu